Tyck till om tyreso.se

Föräldrautbildning - ABC

ABC står för Alla barn i centrum och är ett program med fyra föräldraträffar som syftar till att stärka relationen mellan barn och föräldrar.

Alla barn i centrum

Hur vill du att ditt barn ska komma ihåg dig om 20 år? Idag vet vi att starka band mellan barn och föräldrar är den bästa grunden för en harmonisk uppväxt till trygga och självständiga individer som vuxna. Därför arrangerar vi föräldrautbildningar i form av ABC:s gruppträffar. På träffarna varvar vi diskussioner, filmer och övningar baserat på den senaste forskningen inom föräldraskap och barns utveckling.

För vem?

ABC-träffarna riktar sig till alla föräldrar med barn 3-12 år i Tyresös förskolor och skolor. Programmet består av fyra gruppträffar kring varsitt tema. Hela programmet pågår under ungefär två månader och varje möte tar cirka två och en halv timme. Träffarna är gratis.

Träffar och anmälan hösten 2017

Vi hälsar vi alla föräldrar till barn i åldrarna 3-12 varmt välkomna till en ny omgång med ABC-gruppträffar om föräldraskap i Tyresö. Två grupper pågår, och i oktober/november startar vi två nya ABC-grupper.

Välkommen med din anmälan senast den 29/10!

Grupp 1
Datum: 31/10, 15/11, 28/11, 12/12
Tid: 18.00-20.30
Plats: Resursenheten/Öppna förskolan, Bollmoravägen 14, 2 tr
Kursledare:
Anita Svidén, förskollärare
Ann-Britt Lenksjö, förskollärare

Grupp 2
Datum: 2/11, 16/11, 30/11, 14/12
Tid: 18.00-20.30
Plats: Kvarnhjulet, Pluggvägen 6B
Kursledare:
Maria Österberg, pedagogisk samordnare, förskollärare
Maria selin, förskolepedagog

Du anmäler dig till kursen genom att skicka e-post med ditt namn och dina kontaktuppgifter till abcanmalan@tyreso.se . Ange vilken grupp du är intresserad av, dina kontaktuppgifter samt ålder på ditt/dina barn. 

Kursen innehåller fyra träffar. Om ni är två vårdnadshavare är det önskvärt att båda är med på kursen. Om det inte är möjligt, bör det vara samma person som går på alla gruppträffarna.

Om ABC

ABC har utvecklats i ett samarbete mellan Stockholms Stad, Karolinska Institutet, STAD, Spånga-Tensta stadsdel och Södertälje kommun.  Innehållet utgår från forskning kring föräldraskap och barns utveckling, samt FN:s barnkonvention.

ABC har utvärderats av Karolinska Institutet. Resultaten visar att att ABC har positiva effekter på upplevd föräldrakompetens samt på föräldrars upplevelse av barns utveckling och hälsa.

Läs mer om ABC (Stockholms Stads information)

Se en film om ABC

Har du frågor?

Elio Bussoli, legitimerad psykolog

Christer Gulbrandsen, legitimerad familjeterapeut


Publicerad av: Helena Törnqvist

Senast uppdaterad: 2017-10-31