Tyck till om tyreso.se

Så räknas avgiften ut

Så här beräknas din avgift

Avgiftsutrymme

För att fastställa hur stor avgiften blir beräknas först vilket avgiftsutrymme du har. Avgiftsutrymmet är det belopp som återstår av inkomsten när förbehållsbeloppet , det vill säga minimibeloppet och boendekostnad eller hyra, har räknats av. För gifta makar läggs inkomsterna ihop och fördelas därefter med hälften per person.

Fastställande av avgift

  • Uppge dina inkomster -  Vi behöver veta vilka  inkomster och utgifter som har att göra med avgiftsbeslutet. Vi hämtar vissa uppgifter från Försäkringskassan och Pensionsmyndigheten, till exempel uppgift om eventuellt bostadstillägg, garantipension och tilläggspension. 
  •  

  • Om du inte lämnar inkomstuppgifter betalar du maxavgiften.
  • Avgiftsbeslut - När vi beräknat din avgift får du hem ett avgiftsbeslut. Om du tycker att beslutet är felaktigt kan du överklaga. 
     
  • Ändrade inkomster eller utgifter - meddela oss förändringar som kan påverka din avgift. Avgifterna omprövas varje år.

Vill du veta mer?
Kontakta våra avgiftshandläggare eller biståndshandläggare för mer information.
Ring 08-578 291 00.

Avgifterna är fastställda av kommunfullmäktige i Tyresö och är baserade på bestämmelserna i socialtjänstlagen, den så kallade maxtaxan, som syftar till att säkerställa att den enskilde skyddas mot för höga avgifter.


Publicerad av: helen.kim@tyreso.se

Senast uppdaterad: 2016-06-28

Högermeny

Avgiftshandläggare

Avgiftshandläggare

Avgiftshandläggare träffas säkrast mån-fre mellan kl. 9.00-10.30. 

Övrig tid kan du lämna ett telefonmeddelande så återkommer en avgiftshandläggare till dig så snart som möjligt, senast inom 48 timmar.

tel: 08-578 297 25
tel: 08-578 295 95

Fax: 08-712 87 52

Växel: 08-578 291 00