Tyck till om tyreso.se

Omsorg och socialt stöd

Vi kan alla behöva hjälp i olika livssituationer med omsorg, vård och stöd. Här hittar du vad vi kan stötta dig med och hur du söker hjälp.

Behöver du hjälp eller är orolig att någon far illa? 

Kurs i föräldraskap

Pappa med barn
28 augusti 2017

Hur vill du att ditt barn ska komma ihåg dig om 20 år? I höst hälsar vi alla föräldrar till barn i åldrarna 3-12 varmt välkomna till två nya omgångar med ABC-gruppträffar om föräldraskap. Programmen startar den 26/9 respektive den 3/10.

Läs mer om ABC-kursen

Välkommen till anhörigcaféet!

25 september 2017

Första onsdagen i månaden är du välkommen att träffa andra anhörigvårdare och diskutera utifrån olika teman. Nästa träff äger rum den 4 oktober.

Läs mer om anhörigcafét

Socialnämndens ordförande avgår

20 september 2017

Andreas Jonsson (M), socialnämndens ordförande i Tyresö, har lämnat in sin avskedsansökan. Han lämnar den 1 november då Anna Lund (KD), vice ordförande, tar över tills en ny ordförande är på plats efter årsskiftet.

Läs mer
 

Nyheter

 • 01 september 2017

  Ny utförare inom sysselsättning

  Tyresö kommun har tecknat avtal med Café Himlagott, som från den 1 september 2017 är ny utförare inom sysselsättning för personer med psykisk funktionsnedsättning.

 • 31 augusti 2017

  Beslut om avveckling av Björkbacken skjuts fram

  Information har tidigare gått ut om att socialnämnden skulle ta beslut om avveckling av Björkbackens vård- och omsorgsboende den 30 augusti. Då facklig förhandling om personal inte är slutförd, tar socialnämnden istället beslut i ärendet den 27 september.

 • 23 augusti 2017

  "I Sverige blir jag bemött som en människa"

  Izattullah föddes i Afghanistan 1996. Under unga år blev han föräldralös och skyfflades mellan olika släktingar och tvingades till barnarbete. Men 2012 tog han sig med hjälp av människosmugglare till tryggheten i Sverige - och Tyresö.

 • 05 juli 2017

  Nytt vård- och omsorgsboende i Tyresö kommun

  Ett nytt vård- och omsorgsboende är upphandlat, Villa Basilika. Utförare är Vardaga Opalen AB som idag driver Krusmyntan.

 • Fler nyheter Prenumerera

Högermeny

Kontakt

Socialförvaltningen

Postadress:
135 81 Tyresö

Politiskt ansvar

Samordningsförbundet Östra Södertörn

Samordningsförbundet Östra Södertörn

Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, landstinget och kommunerna Tyresö, Haninge och Nynäshamn i samverkan.

Läs mer om Samordningsförbundet Östra Södertörn.