Tyck till om tyreso.se

Råd och tips för sökning på webbplatsen

Sökmotorn på tyreso.se hjälper dig att snabbt hitta den information du söker.

Skriv in sökordet i sökfältet som finns upptill och nertill på alla webbsidor på tyreso.se (i mobilen finns sökfältet överst på sidan). När du börjar skriva i sökfältet får du förslag på sökord, ungefär som när du söker på Google.

Rättstavning och synonymer

Om du stavar fel ger sökmotorn ofta förslag på rättstavade sökord. Om du exempelvis skrivit ”serviscentr”, så föreslås Servicecenter. Klicka på det rättstavade ordet så kan du söka dig vidare.

Du får också sökträffar på synonymer. Om du exempelvis söker ”dagis” så får du träff på sidor om förskolor.

Så visas sökresultaten på tyreso.se

När du söker på datorn: På webbsidan med alla sökresultat visas webbsidor och filer var för sig. Webbsidor visas till vänster på sidan och filer (word-, pdf- och exceldokument) i den smala högerspalten. 

När du söker i mobilen: Först visas webbsidor, därunder visas dokument och kategorier.

Om du bara är intresserad av dokument kan du välja "Visa alla dokument". Du kan förbättra sökningen ytterligare genom att klicka på det filformat du söker, till exempel word eller pdf.

Kategorier

Om du får ett stort antal träffar på ditt sökord kan du förbättra ditt sökresultat genom att utgå från de ämneskategorier webbplatsen är indelad i, till exempel Förskola och skola. Klicka på den önskade kategorin - på datorn visas kategorierna i högerspalten, i mobilen visas kategorierna underst.


Publicerad av: webmaster@tyreso.se

Senast uppdaterad: 2016-12-06

Högermeny

Relaterad information

Kontakt

Kommunikationsenheten

Webmaster
Eva Tinnerholm