Tyck till om tyreso.se
Till tyreso.se

Kurator

Jag heter Mia Pålsson och arbetar som Kurator på Nyboda skola. Jag finns på skolan måndag till fredag. Mitt rum ligger till vänster inne i Expeditionsdelen.

Jag erbjuder individuella stödsamtal till elever där skolgången inte riktigt fungerar. Jag brukar säga att inget problem är för stort eller för litet för att kunna pratas om. När livet är krångligt blir tankarna lätt ett kaos, att sätta ord på problemet gör det oftare lättare att lösa. Det kan vara problem inom eller utanför skolan som påverkar elevens mående.

Jag erbjuder också föräldrastöd, konsultation och hjälp att kontakta andra myndigheter eller olika stödfunktioner. En stor uppgift för mig som kurator är att dela med mig av tips och handledning till alla berörda runt en elev som har det svårt.

Alla samtal är konfidentiella och faller inom tystnadsplikten, och ingen kontakt med annan myndighet sker utan diskussion med den det berör.

En av mina arbetsuppgifter är att vara observant på hur eleverna känner sig i skolmiljön och att uppmärksamma om någon mår dåligt. Det gäller att tidigt fånga upp elever som av olika anledningar har det jobbigt-och se till att de får rätt stöd.

Mitt mål med mitt arbete är att eleverna ska känna sig trygga i skolan och känna att de duger precis som de är. Jag tror att det är grunden till allt lärande.

Välkommen att ta kontakt om ni vill veta mer!

 

Mia Pålsson
Skolkurator
Nyboda skola

Tel. 08-578 29446
mia.palsson@tyreso.se


Publicerad av: Rebecca Ståhl

Senast uppdaterad: 2017-10-24

Högermeny