Tyck till om tyreso.se
Till tyreso.se

Månadsbrev maj 2015

Hälsning från ledningen

Vi är nu i läsårets absoluta slutspurt. Skoldagarna varvas med vanliga lektioner, utflykter, prov, besök av blivande sjuor, fotbollsmatch, planering av niornas avslutningslunch, repetitioner till vårkonsert och mycket annat. Nu hoppas vi bara att försommarvärmen ska komma krypande på allvar så den riktiga skolavslutningskänslan börjar infinna sig.

De nationella proven är avklarade och lärarna har rättat, sambedömt både gemensamt på skolan och i kommunen. Vi hoppas och tror på riktigt fina resultat. En del skolarbete återstår förstås och det gäller att kämpa hela vägen in i sommarlovet.

Måndagen den 18/5 var det studiedag, eleverna var lediga men personalen arbetade. Dagen ägnades åt utvärdering av normer och värden. Vi följde upp och analyserade resultatet från skolans egen elev- och föräldraenkät och kommunens brukarenkät. Enkätresultaten kommer läggas ut på hemsidan. Måndagen innehöll även fortsatt arbete med inkludering och tillgänglighet, målet är att vara en skola för var och en och vi har kommit långt i detta. I juni, efter att eleverna har gått på sin ledighet, tittar vi närmare på årets resultat för att se vad vi kan göra för att bli en ännu bättre skola.

Sommarskola kommer även denna sommar att ordnas av skolorna i kommunen. I år är det Dalskolan/Krusboda som organiserar det hela. Den vänder sig till elever som börjar årskurs 7, 8 och 9 höstterminen 2015. Mentorerna kontaktar er föräldrar om det skulle vara aktuellt med sommarskola för ert barn.

Ett läsår börjar gå mot sitt slut och samtidigt börjar förberedelserna inför nästa. Vår tredje kull nior tar steget ut från grundskolan och vidare mot nya mål. Vi önskar våra 9:or ett varmt lycka till, med studier, arbete och allt annat som väntar dem i livet.

Den 11/6 är det skolavslutning kl 09.30 på skolgården. Vi önskar alla en skön sommar med sol och värme, så ses vi augusti igen.

Kia, Anneli och Kerstin


Publicerad av: kerstin.berglund@tyreso.se

Senast uppdaterad: 2015-10-14

Högermeny