Tyck till om tyreso.se
Till tyreso.se

Slutbesiktningen klar – nu inleds bostadsbygget

Publicerad den: 2017-01-12

Slutbesiktningen för infrastrukturen blev klar strax innan jul. Nu sätts första spadtaget för Norra Tyresö Centrums första etapp i marken. "Det är väldigt roligt att komma till genomförandefasen så snabbt", säger Carolin Andersson, planarkitekt.

Norra Tyresö CentrumInnan jul genomfördes slutbesiktningen för infrastrukturen i Norra Tyresö Centrums första etapp. Foto: Lars Ternblad.

Botrygg inleder med 16-våningshus

Under hösten har arbetet med att få infrastrukturen på plats pågått för fullt i Tyresö kommuns största stadsbyggnadsprojekt de närmaste åren – Norra Tyresö Centrum. Projektet, som totalt bidrar med 1000 nya bostäder och en helt ny stadsstruktur, inleds med att Botrygg bygger ett 16-våningarshus. Beräknad byggstart är i början av januari.
 Det är väldigt roligt att komma till genomförandefasen så pass snabbt. Jag sitter ofta med väldigt tidigt i planer och ser ofta inte så snabba resultat av det vi jobbar fram, säger Carolin Andersson, planarkitekt på Tyresö kommun och en av två projektledare för utbyggnaden av Norra Tyresö Centrum.

Systemhandling för infrastruktur

Hon medger dock att tidsschemat för att få alla delar på plats inför byggstarten har varit tajt.
 Vi har fått jobba hårt med att hålla den tidplanen som sattes när vi gick in i den här markanvisningen. Vi har flyttat och lagt ner ledningar. Man har rivit en del av gamla Forellskolans foajé som var kvar för att komma fram med den nya gatan som kommer att binda ihop Bollmora Allé och Bollmoravägen.
Strax innan jul skedde slutbesiktningen för infrastrukturen och allt gick enligt plan.
 Det är alltid skönt. Inför det fortsatte arbetet med infrastrukturen i området ska en systemhandling tas fram. Med den hoppas vi kunna ligga steget före och på så sätt kommer det bli en smidigare process när vi går in nästa markanvisning. Då har vi svaren redan innan, berättar Carolin Andersson.
Senare i vår kommer även nästa kvarter i etapp 1 att påbörjas. Då är det Riksbyggen och Småa som kommer att bygga varsin halva av kvarteret. Hösten 2018 väntas de första lägenheterna i etapp 1 stå klara.


Publicerad av: Karl.Schriver-Abeln@tyreso.se

Senast uppdaterad: 2017-03-20

Högermeny