Tyck till om tyreso.se
Till tyreso.se

Matsedel

Vår kökschef, Kerstin Geber säger så här om att arbeta på Njupkärr: "Det är jätte spännande att arbeta här, därför att jag älskar barn. De ger en direkt feedback på allt vi gör. De är så spontana, de säger vad de tycker".

Vecka20


Måndag: Rökt skinka med legymsallad och kokt potatis
Vegetariskt: Gratinerade rotfrukter med grönmögelost, rödlök och spenat

Tisdag: Korv Stroganoff med ris
Vegetariskt: Sojakorv och grönsaksstroganoff

Onsdag: Mumsig pastagratäng med grönsaker och keso
Vegetariskt: Champinjoncrépes

Torsdag: Fiskpudding med skirat smör och potatis
Vegetariskt: Het rotfrukts och böngryta
Fredag: Citron och örtbakad kyckling med ljummen potatissallad och kall örtsås
Vegetariskt: Njupkärrs härliga auberginegratäng

 

Vecka 21 Barnens favoritvecka

 
Måndag: Underbara soppor. Pannkaka med bär och keso

Tisdag: Spaghetti med köttfärssås
Vegetariskt: Grönsakspasta

Onsdag: Fiskpanetter med citron & dillsås samt potatis
Vegetariskt: Falafel med tomatsås

Torsdag: Kristi himmelsfärdsdag, stängt

Fredag: Skolan stängd, fritids äter något gott

 

Vecka 22

Måndag: Potatisbullar, blodpudding och kroppkaka och vitkålslingon
Vegetariskt: Sparrissoppa med örtkeso

Tisdag: Pasta med skink och broccolisås
Vegetariskt: Svamprisotto

Onsdag: Torsk under makrilltäcke, dillsås och kokt färsk potatis
Vegetariskt: Härlig vegetarisk paj

Torsdag: Jambalaya ”New Orleans”
Vegetariskt: Mumsiga linsbiffar med tomatsalsa

Fredag: Rester med gester

 

Vecka 23

Måndag: Skolan stängd, fritids äter något gott

Tisdag: Nationaldagen, stängt

Onsdag: Tortellini på vårt vis
Vegetariskt: Bakad potatis med mumsig vegröra

Torsdag: Fiskgratäng med dill och räkor samt potatisstomp
Vegetariskt: Broccolibullar

Fredag: Maratonlunch till alla duktiga löpare

 

Vecka 24

Måndag: Goda korvar med stuvad spetskål och potatis
Vegetariskt: Sojakorv

Tisdag: Fiskgryta med tomat och apelsin, serveras med bulgur samt örtaioli
Vegetariskt: Bosses goda veggryta

Onsdag: Tacos på en onsdag till små och stora barn

 

Varje dag serveras ett vegetariskt alternativ, salladsbuffé, hårt bröd, margarin samt ekologisk lättmjölk.

I vårt kök lagar vi maten från grunden och använder till stor del
ekologiska råvaror. 

Med reservation för eventuella ändringar.





Publicerad av: Sandie Jansson

Senast uppdaterad: 2017-05-15

Högermeny