Tyck till om tyreso.se
Till tyreso.se

Matsedel

Vår kökschef, Kerstin Geber säger så här om att arbeta på Njupkärr: "Det är jätte spännande att arbeta här, därför att jag älskar barn. De ger en direkt feedback på allt vi gör. De är så spontana, de säger vad de tycker".

Vecka 6

Måndag: Köttbullar med makaroner och hemlagad ketchup
Vegetariskt: Stekt ris med grönsaker och bönor

Tisdag: Asiatisk Pytt i panna med cocossås
Vegetariskt: Rotsakspytt med ost och inlagda rödbetor

Onsdag: Fransk fiskgryta med krutonger och ailoi
Vegetariskt: Vegetariska enchiladas

Torsdag: Ärtsoppa med fläsk. Pannkaka med bär och keso
Vegetariskt: Potatis och purjolöksoppa

Fredag: Drumsticks, klyftpotatis och cole slaw
Vegetariskt: Kryddig vegogryta med linser

Vecka 7

Måndag: Ugnsgratinerad falukorv med potatis och jordärtsskockmos
Vegetariskt: Mumsiga vegobullar

Tisdag: Njupkärrs härliga lasagne
Vegetariskt: Grönsaks och ostpaj

Onsdag: Karlssons "Kollijoks"
Vegetariskt: Krämig svampomelett

Torsdag: Teriyakifisk med wokade grönsaker och jasminris
Vegetariskt: Linsbiffar med tzatziki

Fredag: Helstekt kotlettrad med apelsinsky och ugnsbakad potatis och rotfrukter
Vegetariskt: Ugnsbakad aubergine med paprikakeso

Vecka 8

Måndag: Blodpudding, potatisbullar och vitkålslingon
Vegetariskt: Falafel med tomatsås
Tisdag: Skidåkarsoppa med fucacciabröd
Vegetariskt: Tomatsoppa och linssoppa

Onsdag: Torskfié med krisp, saffransmajonäs och ris
Vegetariskt: Rödbetsbiff med äppelcréme och pepparrot

Torsdag: Vilda grytan med smak av messmör, potatis
Vegetariskt: Rotfrukt och kålgryta med bönor

Fredag: Rest av rang

Vecka 9: Sportlov

Vecka 10

Måndag: Prinskorv, äggröra och stekt potatis
Vegetariskt: Sojakorv, äggröra och stekt potatis

Tisdag: Jambalaya "New Orleans"
Vegetariskt: Broccoli och ädelostpaj

Onsdag: Apelsin och chilifisk med potatisstomp
Vegetariskt: Quorn i kokoscurry med quinoabulgur

Torsdag: Mumsig pastagratäng
Vegetariskt: Cannelloni med ricotta, spenat och tomat

Fredag: Ugnsbakad kycklingfilé med sötpotatisgratäng och rostad vitlökssky
Vegetariskt: Svamprisotto med bönsallad

 

Varje dag serveras ett vegetariskt alternativ, salladsbuffé, hårt bröd, margarin samt ekologisk lättmjölk.

I vårt kök lagar vi maten från grunden och använder till stor del
ekologiska råvaror. 

Med reservation för eventuella ändringar.





Publicerad av: Sandie Jansson

Senast uppdaterad: 2017-02-16

Högermeny