Tyck till om tyreso.se
Till tyreso.se

Matsedel

Vår kökschef, Kerstin Geber säger så här om att arbeta på Njupkärr: "Det är jätte spännande att arbeta här, därför att jag älskar barn. De ger en direkt feedback på allt vi gör. De är så spontana, de säger vad de tycker".

Vecka 47

Måndag: Isterband/nötkorv med persiljestuvad potatis
Vegetariskt. Sojakorv

Tisdag: Njupkärrs mumsiga risotto med gräddfilsklick
Vegetariskt: Linsbullar med aubergine och paprikaröra

Onsdag: Kryddfisk med potatis och kall citronsås
Vegetariskt: Kål och tomatgratäng

Torsdag: Het grönsaksgryta med matvete
Vegetariskt: Purjolök, oliv och fetaostpaj

Fredag: Biff Stroganoff med pasta
Vegetariskt: Rostad pumpa med sojabönor och citron

 

Vecka 48

Måndag: Italienska köttbullar med pasta och riven ost
Vegetariskt: Ratatouille med pocherat ägg

Tisdag: Kalv i dill med kokt potatis
Vegetariskt: Rödbetor gratinerade med ädelost och rostade frön

Onsdag: Panderad spättafilé med dansk remoulad och potatis
Vegetariskt: Bakad rotselleri med grönkålspesto

Torsdag: Kycklingsoppa med bröd och pålägg
Vegetariskt: Rotsakssoppa

Fredag: Poppisfredag: Kebab med klassiska tillbehör


Vegetariskt: Kebab på grönt vis

 

Vecka 49

Måndag: Gratinerad falukorv med potatis och sellerimos
Vegetariskt: Ugnsbakad aubergine med basilikakeso

Tisdag: Njupkärrs härliga makaronipudding
Vegetariskt: Spenat och ricottafylld tortelloni med tomatsås

Onsdag: Panerad spättfilé med dansk remoulad och potatis
Vegetariskt: Röda linsbiffar

Torsdag: Ärtsoppa med/utan fläsk. Pannkaka med bär och keso

Fredag: Chili con carne med ris, gräddfil och nachos
Vegetariskt: Vegchili

 

Vecka 50

Måndag: Blodpudding/kroppkakor och potatisbullar med lingon
Vegetariskt: Grönsakspytt i panna

Tisdag: Risgrynsgröt, smörgås med julskinka och senap
Vegetariskt: Grönkålsoppa med ägghalva

Onsdag: Fiskarnas julbord

Torsdag: Honung och ingefärsglacerad fläskkarré med juliga tillbehör
Vegetariskt. Omelett med långkål

Fredag: Julbord på Njupkärrs vis

 

Vecka 51

Måndag: Rest av rang

Tisdag: Julavslutning

 

Varje dag serveras ett vegetariskt alternativ, salladsbuffé, hårt bröd, margarin samt ekologisk lättmjölk.

I vårt kök lagar vi maten från grunden och använder till stor del
ekologiska råvaror. 

Med reservation för eventuella ändringar.





Publicerad av: Sandie Jansson

Senast uppdaterad: 2016-11-25

Högermeny