Tyck till om tyreso.se
Till tyreso.se

Matsedel

Vår kökschef, Kerstin Geber säger så här om att arbeta på Njupkärr: "Det är jätte spännande att arbeta här, därför att jag älskar barn. De ger en direkt feedback på allt vi gör. De är så spontana, de säger vad de tycker".

Vecka 2

 
Måndag: Planeringsdag, skola och fritids stängt

Tisdag:Nasigoreng med strimlat ägg
Vegetariskt: Rotsak och linsgryta med grön curry

Onsdag: Pasta med tonfisksås
Vegetariskt: Tortelloni med ricotta och tomatsås

Torsdag: 
Limpa alá lindström med rostad potatis och balsamicosky
Vegetariskt: Ärtbiff med grönsaksvete

Fredag: Katalansk lammgryta med bulgur
Vegetariskt: Örtstekta bönor med grönsaker

 

Vecka 3

 
Måndag: Blodpudding/kroppkakor, potatisbullar med vitkålslingon
Vegetariskt: Morot och sellerikaka med fetaostkeso

Tisdag: Indisk quorngryta med basmatiris och raita
Vegetariskt: Spenatssoppa med ägghalva

Onsdag: Bakad torskrygg med kaviar och dillsås samt potatisstomp
Vegetariskt: Rödbetsbiff med bönotto

Torsdag: Hamburgare med klassiska tillbehör
Vegetariskt: Grönsaksburgare med klassiska tillbehör

Fredag: Spaghetti med köttfärssås
Vegetariskt: Spaghetti med sojafärsfärssås 

 

Vecka 4

 
Måndag: Stekt lunchkorv med stuvad kål och potatis
Vegetariskt: Sojakorv

Tisdag: Pasta Carbonara
Vegetariskt: Pasta med rostade grönsaker och röd pesto

Onsdag: Kryddfisk med citronsås och ris
Vegetariskt: Ratatouille med bönor

Torsdag: Schweizerbiffar med grönpepparsås och kokt potatis
Vegetariskt: Vetekornspilaff med grönsaker och krämig ärthummus

Fredag: Smått och gott

 

Vecka 5

 
Måndag:Korv Stroganoff med ris
Vegetariskt: Svampcrépes

Tisdag: Cowboysoppa med hembakat bröd och ost
Vegetariskt: Rostad pumpasoppa

Onsdag: Panerad fisk med remouladsås och potatis
Vegetariskt: Kikärtsbiffar

Torsdag: Skånsk kalops med potatis och inlagda rödbetor
Vegetariskt: Rostade rotfrukter med frön och örtkeso

Fredag: Kunglig kyckling med pasta och riven ost
Vegetariskt: Gratinerad kållåda

 

Varje dag serveras ett vegetariskt alternativ, salladsbuffé, hårt bröd, margarin samt ekologisk lättmjölk.

I vårt kök lagar vi maten från grunden och använder till stor del
ekologiska råvaror. 

Med reservation för eventuella ändringar.





Publicerad av: Sandie Jansson

Senast uppdaterad: 2017-01-12

Högermeny