Tyck till om tyreso.se
Till tyreso.se

Våra traditioner

Vi har gemensamma aktiviteter på förskolan. Höstmaskerad, luciafirande, jul- och påsklunch och gårdsfest. Vi klär och dansar även runt midsommarstången.

  

Julgransplundring
Vi dansar runt granen med traditionsenliga sånger. Vi har sedan fiskdamm.

Barn dansar på ulgransplundring.
 
Barn fiskar vid fiskdamm och får en blöja. 

 

Drop in fika
Under våren har vi drop- in fika för föräldrarna. Då bjuder vi på kaffe med våfflor, semlor eller något annat gott vi bakat. Ett bra tillfälle för familjerna att lära känna varandra och personalen, umgås med sina barn i lugn och ro och tillsammans titta på förskolans dokumentation.

semlor     

 

Påsklunch
Vi äter avdelningsvis traditionsenlig mat. Vi har äggmålning, påskpyssel. De barn som vill får måla sig och klä ut sig till påskkärringar el. påskgubbar. Vi får även besök av påskkärringen från Blåkulla som delar ut små påskägg. 

Påskkärring hälsar på barn två påskkärringar pyntar påskris

 

Vårruset
Inför vårruset värmer upp till "Miniröris" musik med rörelser. En pedagog i skojig hatt brukar leda uppvärmningen. Därefter samlas vi för att springa runt gymnastikbyggnaden i olika grupper. Barnen springer iväg tillsammans med sina pedagoger och de som önskar får någon att hålla i handen. Åskådarna uppmuntrar deltagarna med glada rop, instrumentskrammel och handklappningar.
Efteråt serveras varm blåbärssoppa till trötta löpare.

Barn som springer  Två barn värmer upp inför Vårruset Njupkärr   

 


Förskolans Dag
Varje år i maj firar vi Förskolans Dag genom att ordna roliga aktiviteter på gården och utanför. Barnen kan välja på aktiviteter såsom; cykelbana, studsmatta, snickerboa, motorikbana, måla, blåsa såpbubblor mm. Vi brukar avsluta med att grilla korv/hamburgare och äta dem ute.

ett barn hoppar studsmatta föeskolebarn kryper genom däckGårdsfest

Barnen brukar börja med att gå en tipspromenad med sina föräldrar Sedan erbjuds olika aktiviteter till exempel måla utomhus, hamra och spika, hoppa studsmatta. Vi bjuder på gott fika som föräldrarna tagit med sig och här serveras även korv med bröd. Några föräldrar brukar hjälpa till.

Pojke kastar boll i hål Barn och vuxen utanför fiskdamm

 

Midsommar
Vi går ut och plockar blommor med barnen. Sedan klär vi midsommarstången och dansar och sjunger traditionella sånger. Efteråt dukar vi långbord och äter äter avdelningsvis traditionsenlig mat.

midsommar    

 

Höstmaskerad
Här får de barn som vill klä ut sig. De som vill blir ansiktsmålade. Vi sjunger, leker och dansar till musik. Självklart bjuds det på något gott.

Häxa kokar soppa Barn utklädd till batman.  

 

Advent
Vi tänder adventsljus - pyntar med adventsstakar och stjärnor. Nu börjar vi öva på lucia sångerna och skapa i julens tecken.

Adventsljus    Lucia
Planeten har luciatåg och sjunger för föräldrarna. Stjärnan och Månen har en lucia samling med barn och föräldrar.  Efteråt bjuder vi på glögg, pepparkakor, lussebullar och kaffe avdelningsvis.

Luciatåg Teckning av luciatåg.

 

Jullunch
Varje avdelning dukar upp långbord och äter traditionell julmat. Jultomten kommer på besök med en julklapp till varje avdelning

Teckning av tomte
 
   .


Publicerad av: Karin Border

Senast uppdaterad: 2017-11-24

Högermeny