Tyck till om tyreso.se
Till tyreso.se

Trum och rytmiksamling

Varje vecka inleds med trumspel och sång på Planeten.

Barn och vuxna spelar trumma och kliar sig på näsan samtidigt.Alla ska klia på trumman samtidigt som de ska klia sig på näsan. Här gäller det att hänga med!

Här får barnen sjunga och trumma på ett lustfyllt sätt. De får känna rytmer och pulser och övar upp sin uttrycksförmåga. Genom roliga ramsor och rörelser lär sig barnen använda rösten på olika sätt och uttrycka känslor. Trummandet övar barnen samspel, koordination, munmotorik, matematik mm.

Det är vår talpedagog Maggie som håller i trumsamlingen. Det är en mycket uppskattad aktivitet av både barn och vuxna.  Det är en härlig start på veckan!

Vissa fredagar avslutar vi veckan med en musikstund med sång och spel (trummor, gitarr och andra instrument) hos vår tidigare talpedagog som fortfarande arbetar i språkklassen. Tillsammans med henne och hennes skolelever i språkklassen har vi en rolig stund tillsammans då vi "musikspråkar".

Pojke målar trummaAlla får måla sin egen trumma Handmålade trummorBarnens trummor Barn trummar på trummorTrumsamling med pedagog
     
     

Publicerad av: Karin Border

Senast uppdaterad: 2016-01-21

Högermeny