Tyck till om tyreso.se
Till tyreso.se

Massagevila och sagovila

Massage handlar om beröring och är ett sätt att lära känna var de olika kroppsdelarna sitter - kroppsuppfattning - vilket är en viktig del i utvecklandet av en egen självbild.

Pojke masserar flicka på ryggenMassagevila:

Efter lunchen kopplar barnen av på en madrass med en bok till lugn musik. Varje gång masserar ett barn och de vuxna de andra barnen. Barnet frågar då: "Får jag klappa dig?". Efteråt avslutad massage säger barnet: "Tack för att jag fick låna din rygg!"

Vi har goda erfarenheter av massage och man brukar säga: "Man slår inte den man masserar".  Vi tycker den bidrar till att skapa en lugnare och mer harmonisk stämning i gruppen. Massagen ökar toleransen och minskar aggressioner. Att ta emot massage är frivilligt vilket stärker barnets rätt att själv bestämma över sin kropp.

Ryggmassage är vanligast och barnen lär sig göra sol, vind, regn, åska mm och även så småningom massagesagor, till exempel "Sagan om katten".

Sagovila.
Barnen kopplar av på madrasser och lyssnar på saga på CD/band. Under varje vila är det två av de äldre barnens tur att arbeta/samarbeta med lärplattan med ett pedagogiskt program som pedagogerna valt ur. Ett timglas hjälper dem att hålla ordning på tiden. Därefter får de själva välja vilken app de ska arbeta med.


Publicerad av: Karin Border

Senast uppdaterad: 2016-01-21

Högermeny