Tyck till om tyreso.se
Till tyreso.se

Aktivitetsgrupper

HuvudbildHär är några bilder från våra aktivitetsgrupper där barnen är uppdelade på tre pedagoger.

På våra skogspromenader undersöker vi närmiljön vid skolans område, en liten skogsdunge där man kan hitta mycket spännande på marken och i luften. Vi övar på vår grovmotorik och vi använder våra sinnen, hörsel, lukt och känsel.

Barnen är mycket förtjusta i att besöka olika lekparker. En favorit är när vi går till ”Cykelparken” där övar vi på våra förmågor som att klättra, göra fart på gungan och att testa vår styrka genom att putta på varandra på cyklarna bland annat.

När vi har inne aktivitet är barnen mycket nyfikna på våra ”upplevelselådor”. I dem har vi spännande saker för känsel och syn. En hård låda med stenar och sandpapper, en mjuk låda med bomull och fjädrar. Vi har gamla cd-skivor som reflekterar ljuset på ett spännande sätt. Det finns även makaroner, ris och sand i tre andra lådor där barnen växlar mellan att gräva ner händerna och bara känna till att och öva på att hälla och skopa med måttsatser. Finmotorik och öga hand koordination är två stora delar i detta men också läran om mängd och antal.

 

 


Publicerad av: karin.border@utb.tyreso.se

Senast uppdaterad: 2014-11-14

Högermeny