Tyck till om tyreso.se

Tyresö – årets klättrare i ranking över företagsklimat

Publicerad den: 2016-09-20

Tyresö kommun har Sveriges 18:e bästa företagsklimat enligt Svenskt Näringslivs ranking. Ett av Tyresö kommuns fem strategiska målområden har rubriken "Ett blomstrande näringsliv" och målet, att vara en av de 25 högst rankade kommunerna, nås alltså i år.

Svenskt Näringsliv rankar varje år kommunernas företagsklimat. I år klättrade Tyresö kommun från plats 62 av 290 till att nu ha Sveriges 18:e bästa företagsklimat.

– Tillsammans med våra lokala företagare har vi gjort en handlingsplan för hur vi ska förbättra vår service till dem, och det är glädjande att våra ansträngningar uppskattas, säger Gunilla Berg, näringslivschef.

Ett av Tyresö kommuns fem strategiska målområden är att arbeta för ett blomstrande näringsliv.
Målet är att det ska vara enkelt att vara företagare och entreprenör i Tyresö – kommunens service ska vara god och snabb och kommunen ska inte konkurrera med näringslivet. Ett bra lokalt företagsklimat bidrar till hög sysselsättningsgrad och få arbetslösa.

Tårta årets klättrare– Vi vill bygga goda relationer med våra företagare, därför har vi satsat på att ha strukturerade företagsbesök där både politiker och tjänstemän deltar. Företagsbesöken är ett av de viktigaste sätten att bygga ett gott samarbete med det lokala näringslivet. De hjälper oss att lägga rätt fokus i vårt arbete för att förbättra företagsklimatet. Vi är också närvarande på nätverksmöten och hos företagarföreningar och har skapat flera gemensamma mötesarenor för företagarna i nära samarbete med företagarföreningarna, säger Gunilla Berg till Svenskt Näringsliv som med en tårta gratulerade till att Tyresö blev "Årets klättrare i Stockholms Län" .

Årets rankingresultat innebär att kommunen har nått det uppsatta målet, att placerar sig bland de 25 högst rankade kommuner.
– Alla Tyresöbor kan ta åt sig av resultatet. Det företagarna ger kommunen allra bäst betyg på är i år allmänhetens attityd till företagande, säger Gunilla Berg och påpekar att den starka entreprenörsandan hos medborgarna också bidrar.

En del av rankingen bygger nämligen på statistik där Tyresö ligger bland de tio procent bästa vad gäller nyföretagsamhet, marknadsförsörjning, entreprenader och andel invånare i arbete.

På webbplatsen Företagsklimat presenteras hela resultatet för Tyresö kommun 

Läs Svenskt Näringslivs intervju "Tyresö tar jättekliv i ranking över företagsklimat"

Frukostmöten för företagare

Tyresö Näringslivsdag firas i Tyresö centrum 28 oktober 2018

Diplom företagsklimat

Mats Lindblom (L), kommunstyrelsens ordförande Fredrik Saweståhl (M) och näringslivschefen Gunilla Berg fick ta emot diplom och tårta från Svenskt Näringsliv.


Publicerad av: karin.hassler@tyreso.se

Senast uppdaterad: 2016-10-17

Högermeny