Tyck till om tyreso.se

Mingla med näringslivet i Tyresö centrum

Publicerad den: 2016-09-23

Den 28 oktober genomförs Tyresö Närings­livs­dag för fjärde året i rad. Nytt för i år är att mässan flyttar in i Tyresö centrum och att en rek­­­ry­teringsmässa genomförs samtidigt.

Näringslivsdag 2014För att främja det lokala närings­livet genomför Tyresö kommun i samarbete med Företagarna och samarbetspartners för fjärde året Tyresö Näringslivsdag.

Dagen inleds med en mässa som är öppen för allmänheten och har fri entré samt avslutas med en galakväll där utmärkelserna Årets företagare, Årets nyföretagare och Årets miljösats­ande företag ska delas ut.

Cirka 50 Tyresöföretagare kommer att finnas i en för närvarande tom affärslokal i Tyresö centrum. Tidigare i år har evenemanget varit i Bollmorahallen, och genom att flytta in i centrum kommer företagarna närmare ­Tyresöborna, och chansen för spontanbesök blir större.

– Vi vill ju visa upp vilket fantastiskt näringsliv vi har här och ge företagen ett bra tillfälle att nätverka och utbyta erfarenheter, berättar näringslivschef Gunilla Berg.

De anmälda företagen kommer från vitt skilda områden såsom banker, revisionsbyråer, hantverk, hotell- och restaurangbranschen, reklam, trädgård, vård och hälsa samt konsulter inom olika områden.

Paolo RobertoKlockan 13 inspirationstalar multientreprenören Paulo Roberto på inomhustorget om sitt livs berg-och dalbana.

– Målet med dagen är att vi verkligen vill lyfta och belysa Tyresös näringsidkare och att de själva ska få möjlighet att utbyta erfarenheter, säger Gunilla Berg som berättar att dagen har blivit mycket populär bland Tyresös näringsliv.

Stark entreprenörsanda i Tyresö

I Tyresö finns många små, kreativa företagare med mycket hög klass och antalet ökar hela tiden. Speciellt har det kommit många nya företag inom livsmedels- och restaurangbranschen. Företags­klimatet beskrivs ofta som öppet och samverkande, och inte så introvert som det ibland kan upp­levas i en del andra kommuner.

– Är det något som jag vill förmedla till Tyresöborna är att upptäcka alla underbara pärlor vi har här lokalt. Du behöver inte alltid åka till de stora handelsplatserna i Haninge och Nacka för att hitta de varor eller den service du är ute efter. Runt om i Tyresö har det poppat upp nya delikatessbutiker och lunchställen till exempel, säger Gunilla Berg.

Ute efter nytt jobb?

I en annan lokal i Tyresö centrum anordnar Arbetsförmedlingen samtidigt en rekryteringsmässa. Här kommer det att finnas många presum­tiva arbetsgivare som alla söker arbetskraft. Ett brett spektra av branscher är representerat – inom bemanning, vård, hälsa, servering, hantverk, läraryrken, transport,
turism, säljbranschen, lokalvård, bilreparationer med mera.

– Alla som är intresserade av nytt jobb ska definitivt komma hit. Man får prata med olika arbetsgivare
och kan söka nytt jobb på plats, säger Gunilla Berg och tillägger att rekryterarna kommer från
hela Stockholms län, inte bara från Tyresö.

Tyresös största arbets­givare Tyresö kommun deltar också i rekryteringsmässan:

– Vi vill självklart vara med och visa både jobbsökare och Tyresöbor vilka spännande arbeten som finns inom kommunens verksamheter, säger HR-chef Jonas Jansfors.

Årets butik 2016

Alla Tyresöbor kan föreslå "Årets butik", ett pris som kommer att delas ut i Tyresö centrum klockan 15.
– Med priset vill vi uppmärksamma företagare som i Tyresö kommun driver handel med drivkraft, nytänkande och glädje, säger Gunilla Berg.

Gott betyg till företagsklimatet

Nyligen presenterade Svenskt Näringsliv sin årliga ranking av företagsklimatet i Sveriges kommuner. Tyresö kommun har Sveriges 18:e bästa företagsklimat enligt rankingen som bygger både på en attitydundersökning och statistik. Det är viktigt att det är enkelt att vara företagare och entreprenör i Tyresö, att kommunens service är god och snabb. Ett bra lokalt företagsklimat bidrar ju till fler arbetstillfällen i kommunen, hög sysselsättningsgrad och få arbetslösa.

– Tillsammans med våra lokala företagare har vi gjort en handlingsplan för hur vi ska förbättra vår service till dem, och det är glädjande att våra ansträngningar uppskattas, säger Gunilla Berg.


Publicerad av: christine.salomonsson@tyreso.se

Senast uppdaterad: 2016-09-30

Högermeny

Näringslivsdagen 28/10

Näringslivsdagen 28/10

Företagsmässan

i f d Pop Up-Store, Östangränd (nära biblioteket) kl 10-16

Rekryteringsmässan

i f d Spisa-butiken, Västangränd (vid inomhustorget) kl 13-16