Tyck till om tyreso.se

Jobbagent hjälper företag hitta ny arbetskraft

Publicerad den: 2012-12-18

Målet är att utveckla ett koncept där företag med intresse för socialt ansvarstagande, ser fördelarna med att ordna praktik- och arbetsträningsplatser och därmed underlätta anställningar för personer som av olika skäl har svårt att komma i arbete.

Företagare i Tyresö kan nu få hjälp av en jobbagent att hitta arbetskraft och praktikanter med rätt kompetens. Satsningen på jobbagenter drivs inom ramen för Samordningsförbundet Södertörn där Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan samt Haninge, Nynäshamn och Tyresö kommuner ingår. Jobbagentens roll är att etablera ett långsiktigt samarbete mellan lokala arbetsgivare och medlemsmyndigheternas gemensamma arbetsmarknadsinsatser.

− Jag vill utveckla en dialog med företagarna för att få veta vad de behöver, säger Mats Laukus som är anställd av Tyresö kommuns socialförvaltning men har sin arbetsplats hos kommunens arbetscentrum dit de som behöver hjälp ut i arbetslivet vänder sig.

Vid sina företagarbesök informerar han om möjligheterna till ekonomiskt och konsultativt stöd till arbetsgivare som anställer eller erbjuder personer med som står långt från arbetsmarknaden praktikplatser och arbetsträning. Det är framförallt ungdomar och personer med funktionsnedsättning som hans uppgift är att hjälpa.

Mats Laukus− Jag kommer också att arbeta med att utveckla och dokumentera nya arbetssätt för samarbete med näringslivet, säger Mats Laukus. Han har tidigare arbetat som butikschef inom hemelektronik, och som kvalitets- och miljötekniker.

− Jag tog detta jobb för att få möjligheten att påverka företagens synsätt på social hållbarhet och få hjälpa människor som har det lite jobbigare att ta sig ut i arbetslivet, förklarar han.

 

Inom samordningsförbundet Östra Södertörn finns totalt fyra jobbagenter: två i Haninge, en i Nynäshamn och en i Tyresö.

Bilden: Mats Laukus, Tyresö kommuns jobbagent. Foto: Elisabeth Grahn


Publicerad av: karin.hassler@tyreso.se

Senast uppdaterad: 2012-12-18