Tyck till om tyreso.se

Vinnarna på Näringslivsdagen!

Publicerad den: 2016-11-07

Fredagen den 28 oktober var det Tyresö Näringslivsdag med mässa i Tyresö centrum och fest på Tyresö slott. Här kan du se vilka som fick utmärkelser.

Vinnare Näringslivslivdag 2016

Årets Företagare Tysklinds, John Hamberg. Årets Nyföretagare Projektmaskinen,Salla Vartiainen. Hedersomnämnande Leksaksplatsbesiktning, Lars Winterstein. Årets Miljösatsande Företag Delikatessboden, Tommy Blidborg. Årets butik: Köttboden, Lotta Rennerberg. Årets Miljösatsande Företag Delikatessboden, Ingela Blidborg.
I bakgrunden syns Olle Karlström från Företagarna, prisutdelare till "Årets Företagare" samt Fredrik Saweståhl, kommunstyrelsens ordförande. Foto. Johan Rydle, Prostudio.

Årets Miljösatsande företag 2016

Delikatessboden

Ägare: Tommy Blidborg och Ingela Blidborg

Motivering: Företaget belönas för sina ambitioner att utvecklas och för deras stora engagemang för att hitta lokala producenter med ekologiska alternativ som minskar miljöpåverkan. Med sin starka känsla för goda smaker och passion har de på kort tid marknadsfört sig väl genom mun-till-mun metoden eller snarare genom mat-till-mun-metoden. Företaget bidrar till en ökad trivsel och Tyresöborna ges möjlighet till goda smakupplevelser, ett värdefullt och hållbart tillskott i Tyresö!"

Tidigare vinnare
2015 Tyresö Slotts Wärdshus
2014 Spiralspecialisten
2013 Akzo Nobel Car Refinisches

Årets Företagare 2016

Tysklinds

Ägare: John Evert Hamberg
Vd: Jon Hamberg 

Motivering: "Årets företagare i Tyresö har med sitt engagemang och sin uthållighet byggt upp en verksamhet som idag omsätter ca 17 miljoner med 15 anställda. Man har bl.a. utvecklat ventilation av operationsrum som nu är standard i Svenska sjukhus. Genom sitt mod och medvetenhet har företaget under ledning av vår vinnare stadig ökat sin omsättning och håller god lönsamhet. För att trygga rekryteringen av duktig personal tar man årligen emot fem praktikanter. Företaget är idag den äldsta vvs-konsulten i Sverige. Man har hela tiden haft ett stort engagemang i skolor som utbildar inom denna sektor samt inom Företagarna både på det lokala planet och i de stora frågorna som rör småföretagens villkor i Sverige."

Tidigare vinnare:
2015 Lindalens Städ och Hemtjänst
2014 Matkomfort

Årets nyföretagare (utses av Nyföretagarcentrum)

Projektmaskinen

Salla Vartiainen

Motivering: "Hon är en klar entreprenör, har en mycket utvecklingsbar idé - och har lyckats i stark konkurrens med andra på den digitala marknaden. Har har redan fått flera fina uppdrag och kan nu leva på sitt företagande!. Hon är nätverksbyggare,

Hedersomnämnande: (Nyföretagarcentrum)

Lasses Lekplatsbesiktning

Lars Winterstein

Motivering: "Vågade ta steget efter ordinarie arbetslivs slut, och driver nu en lönsam egen verksamhet. Med ett hedersomnämnande visar vi att vi ger råd till hela skalan från mycket unga till 65+ som vill starta och driva eget!"

Årets butik 2016 (framröstad av Tyresöborna):

Köttboden i Trollbäcken

Ägare: Lotta Ronnerberg 

Motivering: "Årets butik är modern med sin gammaldags tappning, och är en institution inom sin bransch. Med ett stort sinne för kvalitet, gediget kunnande och härlig atmosfär, har denna butik hittat sin trogna kundkrets. Med förstklassiga varor och sin utmärkta service lockar butiken även köpare utanför Tyresös gränser. I en tid då trenden åter går mot det småskaliga och nära, har denna butik fått en plats i många Tyresöbors hjärtan"

Tidigare vinnare:
2015 Home By Mia
2014 Tyresö Bokhandel


Publicerad av: christine.salomonsson@tyreso.se

Senast uppdaterad: 2017-01-20

Högermeny

Relaterad information