Tyck till om tyreso.se

Årets miljöpris till Spiralspecialisten

Publicerad den: 2014-11-17

Årets miljöpris gick 2014 till Anki Ewrelius och Marie Höglund på Spiralspecialisten. Priset delas ut för att visa uppskattning och för att stimulera flera till att utveckla miljöarbetet på sin arbetsplats.

Årets miljöpristagare 2014Kommunstyrelsens ordförande Fredrik Saweståhl (M) delade på Näringslivsgalan 2014 ut Årets miljöpris 2014 till Anki Ewrelius och Marie Höglund på Spiralspecialisten.

Spiralspecialisten i Tyresö är ett familjeföretag som tillverkar fjädrar. De har integrerat hållbarhetsutveckling i alla områden i sin verksamhet.

Anki Ewrelius och Marie Höglund får priset för att de visat ett starkt personligt engagemang och tagit fram en miljöpolicy på sin arbetsplats. Företagets satsning på att skona miljön har resulterat i flera åtgärder:

  • de återanvänder överskottsvärme vid tillverkning i maskinhall till uppvärmning av lokaler
  • de har installerat solskydd
  • de har bytt ut material mot miljövänliga alternativ, exempelvis miljötejp
  • de köper endast kravmärkt kaffe ,ed mera.

Företagets miljöpolicy säger bland annat att alla medarbetare ska få information och utbildning som ska öka kunskapen och medvetenheten kring miljöarbete och satt synpunkter från kunder och leverantörer ska vara en källa till förnyelser och förbättring.

Detta visar det på ett engagemang och en vilja att sätta miljön i fokus där det är möjligt.

 


Publicerad av: gunilla.berg@tyreso.se

Senast uppdaterad: 2014-11-21

Högermeny

Relaterad information