Tyck till om tyreso.se

Årets företagare 2014

Publicerad den: 2014-11-18

Företagarna i Tyresö har utsett Henrik Isaksson, vd för Matkomfort AB, till årets företagare. Affärsidén är att hjälpa moderna stadsmänniskor att laga bättre och nyttigare mat som är förberedd av professionella kockar.

Årets företag 2014Henrik Isaksson, Matkomfort AB, tar emot priset som Årets företagare av Fredrik Saweståhl, kommunstyrelsens ordförande (M), och Olle Karlström, ordförande i Företagarna Tyresö.

Motivering:

Henrik Isaksson är en framstående entreprenör och yrkesman. Med en affärsidé som ligger i tiden har han utvecklat ett lönsamt företag som hjälper människor att äta bättre och nyttigare mat. Han tillser att servicen mot kunderna säkerställs genom att själv ta hand om eventuella reklamationer.

Henrik Isaksson har arbetat som kock och entreprenör hela sitt yrkesliv. Han sa upp sig som kock hos Lallerstedts Gondolen år 2000 och startade Aptit Stockholm tills han 2008 grundade Matkomfort Stockholm AB tillsammans med några andra. Matkomfort ägs idag till största delen av Henrik som också är VD. Omsättningen 2013 var över 40 Mkr och resultatet var 4,7 Mkr. Antalet anställda var 10 personer.

Affärsidén är att hjälpa moderna stadsmänniskor att laga bättre och nyttigare mat som är förberedd av professionella kockar. Verksamheten består i att leverera fyra måltider per vecka till privatpersoner eller familjer.

Viktiga målsättningar i verksamheten är att minska matsvinnet som nu är nästan noll, att välja råvaror som är av bästa kvalitet från utvalda leverantörer, att föra in mer grönsaker i måltiderna med mera.

Inom anläggningen i Tyresö förbereds kalla och varma såser, grytor som tillsammans med andra tillbehör förpackas portionsvis i matkartongen. Råvaror som kött, fågel och fisk tillagar man själv och tillbehör som förberetts värmer man vid behov upp. Måltiden går snabbt att tillaga och är baserad på färska råvaror utan tillsatser.

I år har anläggningen byggts ut med ett stort beredningsrum och kyllager från vilket speditören själv hämtar matlådorna för leverans på söndagarna.

Henrik Isaksson har för avsikt att utveckla nya menyer med barninriktad mat samt mer ekologiskt utan rött kött.

 


Publicerad av: gunilla.berg@tyreso.se

Senast uppdaterad: 2015-03-25

Högermeny

Relaterad information