Tyck till om tyreso.se

App-utvecklare från Tyresö vann innovationspris

Publicerad den: 2014-01-20

Grattis till Tyresöborna Josefine Wahlberg och Maria Altus som vann Stockholms stads innovationsstipendium för sin app Jiddr, en app som ska hjälpa unga som mår dåligt.

Josefine Wahlberg och Marie AltusJosefine Wahlberg och Maria Altus har utvecklat appen Jiddr som ska sätta unga i kontakt med vuxna förebilder och psykologer för att hjälpa mot psykisk ohälsa. Med denna app vann de Stockholms stads innovationsstipendium i kategorin "bästa tjänst" och fick ett stipendium på nära 86.000 kronor.
– Det känns fantastiskt att ha fått det här priset. Pengarna ska gå till att förbättra och utveckla appen ytterligare, säger Josefine Wahlberg.

 Bild från svt.se

Idén kom efter att ha spelat dataspel

App JiddrGenom att sätta unga i kontakt med varandra, och i kontakt med vuxna förebilder, psykologer, sexvetare och kändisar, ska appen hjälpa unga som mår dåligt.
– Jag kom på idén efter att ha spelat mycket onlinespel. Jag kom i kontakt med flera unga som började prata med mig om sina problem, men som inte vågade söka hjälp hos psykologer eller Bris, säger Josefine Wahlberg.

 


Publicerad av: annika.roed@tyreso.se

Senast uppdaterad: 2014-01-20

Högermeny

Relaterad information