Tyck till om tyreso.se

Näringslivsnytt

Nyheter om näringslivet i Tyresö kommun.

 

 • 13 november 2017

  Lottie Knutsson inspirerar på Näringslivsdagen

  Hon blev rikskänd under tsunamikrisen 2004. Han introducerade svenskarna för fetaost och halloumi. Den 17/11 är Fontanas grundare Frixos Papadopoulos och Fritidsresors före detta kommunikationsdirektör Lottie Knutsson gäster på Tyresö Närlingslivsdag.

 • 21 augusti 2017 Skola

  Tyresö gymnasiums elever lyckas väl!

  Vi har sedan länge haft stora framgångar med våra yrkesprogram. Vi vet att många av våra elever som påbörjar en utbildning hos oss har stora möjligheter till arbete redan under studietiden. Många erbjuds även en fast anställning direkt efter studenten.

 • 29 maj 2017 Stadsplanering

  Så ska Tyresö utvecklas!

  Tyresös attraktivitet och kvaliteter nära storstad och natur ska stärkas samtidigt som vi bidrar till en god utveckling av Stockholmsregionen. Översiktsplanen, som tagits fram i dialog med Tyresöbor, visar hur kommunen kan få 60 000 invånare år 2035.

 • 15 maj 2017 Miljö

  Stöd till företag - coacher för energi och klimat

  Ditt företag betalar nog för mer energi än ni behöver. Nu kan ni få kostnadsfritt stöd av en coach för att minska energianvändningen och sänka energikostnaderna, förbättra lönsamheten och minska klimatpåverkan

 • 21 april 2017

  Ung i Tyresö hjälper ungdomar till arbete och studier

  Ung i Tyresö hjälper ungdomar mellan 16 och 24 år som behöver hjälp att hitta arbete eller välja studier. Möt Sebastian Björkman som efter två månaders praktik fick fast anställning på en lakritsfabrik.

 • 27 februari 2017

  Stort engagemang för nyanlända

  Kommunen, föreningar och privatpersoner hjälper nya Tyresöbor att komma in i samhällslivet.

 • 12 december 2016

  Stark tillväxt på Södertörn

  Nu har resultaten från undersökningen Bästa Tillväxt 2016, presenterats. På 10-i-topp-listan för Stockholms län ligger sju av kommunerna i länets södra delar, på Södertörn. Tyresö ligger på plats 9 av länets 26 kommuner.

 • 25 april 2016

  Yrkessvenska – en snabb väg till jobb

  Vad är det för skillnad på att säga ”bussdörren är öppen” eller ”bussdörren är öppnad”? Eleverna som läser svenska för bussförare kommer med förslag. Nivån på grammatikdiskussionen är hög när Johanna Molander undervisar om perfekt particip på C3L.

 • 12 mars 2014 Stadsplanering

  Arkitektstudenter ritar bostadsområde i Tyresö

  För att utnyttja studenternas kreativitet har de fått fria ramar. De får själva bestämma om de vill skissa på flerbostadshus, studentlägenheter, småhus eller radhus.

 • 20 januari 2014

  App-utvecklare från Tyresö vann innovationspris

  Grattis till Tyresöborna Josefine Wahlberg och Maria Altus som vann Stockholms stads innovationsstipendium för sin app Jiddr, en app som ska hjälpa unga som mår dåligt.

 • 22 mars 2013 Skola

  Studievägledare ger karriärråd

  "Gå inte hemma och dröm. Kom på någon av våra drop-in-tider och diskutera ditt framtida yrkesval." Det säger en av vuxenutbildningen C3Ls studievägledare. De är till för alla vuxna i Tyresö som är intresserade av att studera.

 • 18 december 2012

  Jobbagent hjälper företag hitta ny arbetskraft

  Företagare i Tyresö kan nu få hjälp att hitta arbetskraft och praktikanter. Praktik- och arbetsträningsplatser underlättar också för personer som av olika skäl har svårt att komma i arbete.

 • 28 oktober 2011 Kultur

  Stödkonsert för världens barn

  Torsdagen den 27 oktober arrangerade kulturskolan en stödkonsert till förmån för Världens barn. I samband med konserten var det även lotteri, och vinsterna hade skänkts av företagare i Tyresö.

 • Prenumerera

Högermeny