Tyck till om tyreso.se

Tyresö kommun protesterar mot färre direktbussar

Publicerad den: 2017-04-20

Politikerna i Tyresö kommun oroas över Stockholms läns landstings föreslagna trafikförändringar. Bland annat planeras en minskad turtäthet på busslinjerna 818C och 815C. Nu förbereder den politiska ledningen en skrivelse till Sll:s Trafikförvaltning.

–Det här är inte acceptabelt, säger kommunstyrelsens ordförande Fredrik Saweståhl (M).

Anita och Fredrik framför buss
Busslinjerna 818C och 815C trafikerar Trollbäcken och östra Tyresö till Vattugatan vid Stockholms central under rusningstid. Enligt Sll:s förslag ska turerna bli färre från och med december 2017.

– Det här är inte första gången som Tyresöborna drabbas av nerdragningar av direktbussarna. Det är populära linjer som underlättar för många att pendla till arbete och skola, säger Fredrik Saweståhl. 

– Antalet bussar borde öka istället för att minska om vi menar allvar med att det ska vara attraktivt att åka buss, säger oppositionsrådet Anita Mattsson (S) som också står bakom protesterna mot SLL:s förslag.

För att möta de minskade antalet turer på 818C kommer turtätheten på 807 till Gullmarsplan att öka turtätheten. Men eftersom linje 806 inte längre kommer att gå genom Tyresö väntas inte turtätheten från Tyresö förbättras alls.

Tyresös politiska ledning kommer nu att lämna in ett enigt remissyttrande till Stockholms läns landstings trafikförvaltning där dessa krav framförs.

Stockholms Lokaltrafiks webbplats

Kontakt

Fredrik Saweståhl, kommunstyrelsens ordförande, tel 08-578 291 31
e-post: fredrik.sawestahl@tyreso.se

Anita Mattsson, oppositionsråd, tel 08-578 292 63
e-post: anita.mattsson@tyreso.se


Publicerad av: annika.roed@tyreso.se

Senast uppdaterad: 2017-12-20

Högermeny