Tyck till om tyreso.se

Tyresöfestivalen

Publicerad den: 2016-08-11

Dagen är full av aktiviteter och upptåg som vänder sig till alla Tyresöbor: möt Tyresös föreningar med många roliga prova på-aktiviteter, lyssna på sång och musik, se dans och show och möt en del överraskningar.

För nionde året i rad anordnas Tyresöfestivalen, ett samarbete mellan kommunens kulturenhet, fritidsavdelning och Tyresö fritidsgårdar. Vi vill visa upp de många möjligheter till en rolig och meningsfull fritid som finns i vår kommun. Festivalens stående tema är "mångfald och omtanke", det är gratis inträde och drogfritt.

Tid: Lördag den 3 september 12.00-17.00
Plats: Tyresö stadspark och området Kvarnhjulet

Föreningarnas dag

Många av Tyresös föreningar passar på att visa upp sin verksamhet. Här kan du prova streetbasket, gymnastik, folkdans och kampsport. Stek en pannkaka över öppen eld eller utmana en kompis på ett parti bridge. Det blir speedshooting med handboll, judoträning och chans att prova parkour. Gör ett relationstest, prova en elcykel, ta ett porträttfoto eller lär dig hur man arbetar för fred. Årets kulturförening Teater Najkit och årets idrottsförening Hanvikens SK talar på festivalen.
För den hungrige erbjuder vi försäljning av afrikansk mat, belgiska våfflor och nyttiga smoothies. Hamburgare och mat från olika länder hittar du i våra food-trucks. Fika kan du göra på flera ställen och i vår fina skatepark kan du se tricks med såväl skateboard som kick-bike. Det blir också kick-biketävling med fina priser. I skateparken får du också se en uppvisning med Daniel Varteva i konsten att hantera en moped!
En nyhet för i år är möjlighet att prova rullstolspolska, dans både för dig i stol och utan!

Uppträdanden av amatörer och proffs

Det blir kizungu!...eftersom festivalens stora stjärna är SaRaha, känd från Melodifestivalen. Nu kommer hon till Tyresö med sin sköna afropop. Barnens favorit, Yankho Kamwendo, är konferencier för festivaldagen som inleds med en parad med musiker från Tyresö Jazz & Blues Club från centrum. På stora scenen följer dans av gruppen På egna ben, ackompanjerad av xylofonorkestern Det stora blå. Från Tyresö fritidsgårdar kommer sångerskan Jennifer Jansson, flera dansgrupper och en rockgrupp. Tyresö kulturskola deltar med många olika uppträdanden och grupper i olika åldrar, från sprödaste flöjtmusik till rivig rock. Tyresö församling deltar med kören Tyresö Vocalis.
Nytt stjärnskott på stora scenen är singersongwriter Jenny Holmgren, som uppträder med en blandning av pop/folk/country. Och alla känner väl Super-snälla Silver-Sara eller Sara Edwardsson, välbekant programledare för Morgonshowen. Hon har allsång för barn – och alla andra. På området minglar performancekompaniet ReAct! - Actions moving och fångar upp festivalens stämning med överraskande nummer!

Elev Tara Talebi 2015 (foto Dana Marouf) och Sara Edwardsson (foto Markus Granseth)Elev Tara Talebi 2015 (foto Dana Marouf) och Sara Edwardsson (foto Markus Granseth).

Yankho Kamwendo (foto Pernilla Asplund) och På egna ben (foto Yolandsa Alonso Bothén)Yankho Kamwendo (foto Pernilla Asplund) och På egna ben (foto Yolandsa Alonso Bothén)

SaRaha-Kizunguzungu och Pontus är kung TYDA (foto Tilmann Frank)SaRaha-Kizunguzungu och Pontus är kung TYDA (foto Tilmann Frank)

Tjänstemän och politiker på plats

Vill du veta mer om hur kommunen arbetar? I kommuntältet finns bland andra representanter från kultur, fritidsenhet, fritidsgårdarna, stadsbyggnad, service och information. På området finns också Tyresös politiska partier representerade – passa på att diskutera!

Kommunikationer
Busshållplats Tyresö centrum.

Arrangörer
Tyresö kommun (kulturenheten, fritidsavdelningen och Tyresö fritidsgårdar).

Tack till
Tyresö bostäder AB, Kwalitel AB, Kickbikebutken.se.

Festivalkoordinatorer
Anna-Karin Lejdal, kultursamordnare, Tyresö kommun: 070-169 85 66
Ohuru Hallström, Tyresö fritidsgårdar: 070-488 97 40

Läs mer om Tyresöfestivalen


Publicerad av: magnus.borjesson@tyreso.se

Senast uppdaterad: 2016-08-12

Högermeny