Tyck till om tyreso.se

Musikvecka i Tyresö

Publicerad den: 2016-01-25

Datum: 15 – 21 februari 2016, vecka 7

Lokal: Forellscenen, Bollmora Torg 4 i Tyresö. Satellitscen: Café Bonza, Kvarnhjulet, Pluggvägen 6C och Restaurang Spis & Vin, Bäverbäcksvägen 14

Tid, pris och biljettinformation: se varje enskilt program! www.tyreso.se/musikvecka

I vår bjuder Tyresö på en ny musikvecka som presenterar unga, lovande musiker från Tyresö och lokala föreningar tillsammans med aktuella, professionella artister av hög kvalitet och stor bredd.

Musikvecka2016Först ut är saxofonisten Johan Stengård & His Jazz Big Band. Johan har samlat ett storband bestående av Stockholms främsta musiker som kommer att bjuda på musik av Frank Sinatra, Count Basie, Quincy Jones, Natalie Cole, Sammy Davis Jr och Ella Fitzgerald. Det är originalarrangemangen som har plockats fram och vi får höra hur det lät när det begav sig! Vokalist: Jennie-Ann Smith.

Musikvecka2016Därefter kommer Grammisnominerade Ebba Forsberg i sällskap av två musiker. Under sin karriär har Ebba växlat mellan egna låtar och tolkningar av andras. En magisk timma i Tyresö tolkar hon sånger av Tom Waits, Bob Dylan och Leonard Cohen, i översättning av Mikael Wiehe. Ebba har en fått fint gensvar på förra årets turné ”The American songbook på svenska” som gick till 27 platser i Sverige och Norge tillsammans med Mikael Wiehe och Plura Jonsson.

  Du kan hoppa över lunchen och höra estradören Mattias Enn i ett rafflande tempo sjunga och berätta om krig och fred i London, Paris och Berlin. Programmet heter ”Den förste turisten i Europa”. Det blir sånger av Vera Lynn, Marlene Dietrich, Zarah Leander, Edith Piaf med flera. På piano: Carina E Nilsson.

I ett animerat bildspel får vi uppleva Från ABBA till MAMMA MIA, en fascinerande resa genom 25 år av vår egen musikhistoria, berättat av Björn, Benny, Agneta och Anni-Frid genom Anders Hansers bilder från 1974-1999. Anders var ABBAs officiella fotograf, hela tiden nära gruppen och kunde ta unika bilder. Tyresö filmförening arrangerar. Kvällen inleds av Kulturskolans gitarrelever som spelar ABBA-låtar.

Deise Andrade, sångerska från Brasilien och bosatt i Stockholm kommer med fem musiker och programmet ”Brasiliansk musik och glädje”. Hon är betraktad som en av de bästa rösterna inom den brasilianska musiken. Deise har uppträtt på Fasching, Mosebacke, Hijazz Music Festival i Uppsala och de flesta kända jazzscenerna i Sverige. Hon har uppträtt med Simone Moreno, Rebecca Thörnqvist och Magnum Coltrane, bland andra. Med Deises värme, styrka och utstrålning får du möta Brasiliens musikaliska kärna i välkända sambarytmer, bossanovaklassiker och den nya brasilianska musiken. Denna kväll inleds av ett elevframträdande med kulturskoleelever, bland andra Frans Walfridsson eller ”Idol-Frans”!

För dig som är mellan 15-20 år finns satellitscenen Café Bonza. Där spelar 5 olika rockband under fredagkvällen.

Familjepubliken erbjuds en fartfylld och rolig show: Vi Disney av Teater Najkit från Tyresö, som blandar några av Disneys mest kända låtar med teaterscener och galen energi. På kvällen kan du följa med på en musikalisk resa 40 år bakåt i tiden under Tyresökörens jubileumsshow: ” 40-årskris? - en dörröppnare”.

Musikfesten avslutas med Trio Kaledina: konsertpianisten Elena Kaledina som uppträder tillsammans med sina barn med musik av Beethoven, Chopin, Debussy och Piazzola. Elena har en lång klassisk skolning från såväl Minsk som från Kungliga musikaliska akademien Stockholm, bland annat hos Staffan Scheja: Elena Kaledina är en pianist med musikalisk kraft, rytmisk vitalitet och fantasifull poesi. Hennes övertygande solistiska spel och stora intresse för kammarmusik kommer att kunna ge henne en stark position i svenskt musikliv. Staffan Scheja, professor vid KMH.  Elena bor i Tyresö och har mottagit Tyresös kulturstipendium 2010.

Varmt välkomna till en sprakande musikfest i Tyresö!

Frågor? Kontakta projektledare Anna-Karin Lejdal, tfn 070-169 85 66


Publicerad av: annika.roed@tyreso.se

Senast uppdaterad: 2016-01-25

Högermeny

Relaterad information