Tyck till om tyreso.se

Ett handslag för ett vackrare Tyresö

Publicerad den: 2016-11-22

I flera år har Tyresö kommun tillsammans med andra aktörer samarbetat kring arbetet mot skadegörelse, klotter och nedskräpning. Nu har samarbetet utökats genom ett handslag mellan Tyresö kommun, Tyresö bostäder och Vattenfall för ett vackrare Tyresö.

"Klotter, skadegörelse och nedskräpning skapar upplevd otrygghet och minskar trivseln för både kommuninvånare och besökare i Tyresö. Detta har vi för avsikt att ändra på." Så lyder de första raderna ur det nypåskrivna handslaget för ett vackrare Tyresö som skrevs under den 21 november 2016.

Handslaget är ett politiskt uppdrag från kommunstyrelsens ordförande och syftar till att kraftsamla och ha en samsyn kring arbetet mot klotter, skadegörelse och nedskräpning i Tyresö. Handslaget innebär insatser för att minska skadeverkningarna av detta som i sin tur ökar tryggheten och trivseln i kommunen. Redan nu har gemensamma klottersaneringar och bevakningsinsatser genomförts, vilket kommer att fortsätta framöver.

– Tyresö ska vara en trygg och snygg kommun. Det är en viktig del av att bygga den attraktiva kommunen. Därför är det ett bra steg framåt att vi nu har detta handslag om ett vackrare Tyresö på plats med flera parter. Vi jobbar nu vidare för att få andra viktiga aktörer att kliva in också, säger Fredrik Saweståhl (M), kommunstyrelsens ordförande.

Kontakt
Fredrik Saweståhl, kommunstyrelsens ordförande, tel 08-578 291 31
fredrik.sawestahl@tyreso.se


Publicerad av: christine.salomonsson@tyreso.se

Senast uppdaterad: 2016-11-22

Högermeny