Tyck till om tyreso.se

Lättare hitta fritidsaktiviteter för unga med funktionsnedsättning

Publicerad den: 2016-10-27

Fritidsnätet är en webbplats där barn och unga med funktionsnedsättning hittar samlad och anpassad information om fritidsaktiviteter i Stockholm län. Nu har en ny uppdaterad version lanserats – Fritidsnätet 3.0.

Många föreningar och organisationer i Stockholmsområdet välkomnar barn och unga som behöver extra stöd. Det finns ett nätverk bestående av nitton kommuner och Habilitering & Hälsa (landstinget) som tagit fram webbplatsen Fritidsnätet med hundratals fritidsaktörer för denna målgrupp.

Nu har Fritidsnätet uppdaterats med helt ny design och nya funktioner. Bland annat har en användbar karttjänst tagits fram. Med tydligare geografisk överblick blir det enklare att söka sig fram till rätt fritidsaktivitet. Dessutom har en praktisk evenemangskalender tillkommit, som gör det lätt att se vad som är på gång kommande veckorna. 

– Alla barn och ungdomar gynnas av att ha en rolig fritid, men för barn och ungdomar med funktionsnedsättning kan det vara livsavgörande. Det kan betyda vägen till glädje och gemenskap istället för psykisk ohälsa och utanförskap. Många har hittat rätt aktivitet tack vare Fritidsnätet. Vi hoppas att fler får upp ögonen för de möjligheter vår webbplats kan erbjuda, säger Malin Bernt, samordnare för fritidsfrågor för barn och unga med funktionsnedsättning i Stockholms stad. 

Bakom satsningen står Föreningen för Storstockholms kultur och fritidschefers (FSKF) nätverk för funktionshindersfrågor i Stockholms län. Kommunerna som ingår är Botkyrka, Danderyd, Haninge, Huddinge, Järfälla, Lidingö, Nacka, Norrtälje, Nynäshamn, Sollentuna, Stockholm, Södertälje, Tyresö, Täby, Upplands-Bro, Upplands Väsby, Vallentuna, Värmdö, samt Österåker tillsammans med Habilitering & Hälsa i landstingets regi.

Här hittar du Fritidsnätet

Kontakt

Malin Bernt, samordnare för fritidsfrågor för barn och unga med funktionsnedsättning i Stockholms stad. malin.bernt@stockholm.se


Publicerad av: christine.salomonsson@tyreso.se

Senast uppdaterad: 2016-10-28

Högermeny