Tyck till om tyreso.se

Södertörn skaffar gemensam geografisk plattform

Publicerad den: 2013-08-30

Åtta kommuner i Södertörnsområdet har tecknat ett avtal som innebär att kommunernas mät- och kartverksamheter samarbetar i samma IT-miljö.

Det nya systemet innebär att kommunerna går från åtta individuella system till ett gemensamt. Systemet innebär också en möjlighet att integrera information som till exempel befolkningsutveckling, miljöpåverkan och statistik.

För att sköta den kommunala försörjningen av geografiskt beslutsunderlag måste samtliga kommuner ha en mät- och kartverksamhet. Mät- och kartverksamheten bedrivs med hjälp av ett geografiskt informationssystem.

Södertörnssamarbetet startade 2004 och består av kommunerna Södertälje, Botkyrka, Haninge, Huddinge, Salem, Tyresö, Nykvarn och Nynäshamn.

Leverantör av den nya plattformen är T-kartor Sweden AB med Norconsult Astando AB som underleverantör. T-kartor är en etablerad leverantör med bland annat norska och amerikanska försvaret, New York City transport samt flertalet stora universitet i Norden som kunder.

Mer information:

Eva Nord, ordförande Förvaltningsrådet Södertörn och chef för geografisk information Södertälje kommun, 08-523 068 90, eva.nord@sodertalje.se.
Sanna Sparr Olivier, vice ordförande Förvaltningsrådet Södertörn och kart- och mätchef Botkyrka kommun, 08-530 613 73, sanna.sparr-olivier@botkyrka.se.


Publicerad av: christine.salomonsson@tyreso.se

Senast uppdaterad: 2013-08-30

Högermeny