Tyck till om tyreso.se
Till tyreso.se

Studie- och yrkesvägledning

Sami Badredin är studie- och yrkesvägledare på Kumla skola. Sami arbetar hos oss torsdag, fredag samt varannan onsdag udda veckor.

Sami Badredin: Hos mig kan man boka tid om man har funderingar och frågor som gäller vidare studier, gymnasiet, arbete och yrkesliv och naturligtvis det som rör studierna här och nu.

Jag erbjuder alla elever enskild vägledning inför gymnasievalet och i årskurs 8 har alla elever klassvis gymnasieinformation och PRAO (praktisk arbetslivsorientering). Jag har också föräldramöten med gymnasieinformation inför gymnasievalet både i årskurs 8 och 9. Har jag öppen dörr är det bara att komma in för en pratstund.

Är du förälder är du såklart välkommen med funderingar och frågor. Jag sitter inte alltid på mitt rum, jag kan vara ute i ett klassrum, på arbetsplatsbesök, möten eller fortbildning men du kan alltid lämna ett meddelande så hör jag av mig så fort jag kan.

Via länken längre ner på sidan hittar du mer information och ett antal länktips för dig som har börjat fundera på vad man kan göra efter grundskolan. Utbudet och möjligheterna är många så det är bra att börja fundera över dessa långt innan du måste välja.

Samtidigt kan du också tänka på vad som passar just dig och hur du ska handskas med eventuella hinder på vägen. Ta hjälp av vänner, föräldrar och andra vuxna som du kan resonera med och du är alltid välkommen med dessa frågor till mig som är studie- och yrkesvägledare.

Prao

Prao i Tyresös grundskolor

Mer information och länkar

Läs mer om studie- och yrkesvägledning på www.tyreso.se/syv


Publicerad av: Eva Zetterlund

Senast uppdaterad: 2017-11-10

Högermeny

Kontakt

Studie- och yrkesvägledare
Sami Badredin
Postadress:
135 51 Tyresö
Besöksadress:
Tors väg 12
Studera eller arbeta?

Studera eller arbeta?

Funderar du över din framtid, arbete eller studier? Här finns information för grundskola, gymnasieskola och vuxenstuderande.

Startsida för studie och yrkesvägledning Länk till webbplats om studie- och yrkesvägledning. öppnas i nytt fönster