Tyck till om tyreso.se
Till tyreso.se

Rektorsbrev januari 2018

Publicerad den: 2018-01-11

Hej,

Välkomna till en ny termin på Kumla skola. Hoppas att ni haft sköna helger och är utvilade och redo för nya tag. Det känns bra att ha fått tillbaka eleverna efter ledigheterna nu och vi ska nu tillsammans göra denna termin riktigt bra.

Nu i januari öppnar skolvalet för ansökan till förskoleklass och år 7. Vi kommer också att ta emot ytterligare en klass till år 4 i höst då flera elever från Sofiebergsskolan önskat att få börja på Kumla till år 4.

15 januari börjar vår nya biträdande rektor för år 7-9, Jeanette Skaar. Hon kommer senast från en liknande tjänst i Botkyrka och vi ser verkligen fram emot att hon börjar här.

I augusti 2017 införde Tyresö kommun nya riktlinjer och rutiner för att minska skolfrånvaro. Anledningen är att vi ser att skolfrånvaro som en av skolans största utmaningar. Den statliga utredningen saknad som undersökt den problematiska skolfrånvaron pekar på vikten av tidiga insatser. Det gör att vi utifrån den utredningens slutsatser kommer att följa upp all frånvaro och kartlägga orsaker till när elever är mycket frånvarande och där skiljer vi i rutinerna inte på giltig och ogiltig frånvaro. Närvaro i skolan är en framgångsfaktor!

 

Vi har sett en ökning av elevernas stressnivå och deras upplevelse av hög arbetsbelastning vilket har gjort att vi påbörjat en diskussion om läxor på skolan som kommer att resultera i att vi inom kort kommer ut med en läxpolicy.

Hoppas ni alla får ett riktigt bra 2018. 

Med vänliga hälsningar
Jonas Åkesson
Rektor Kumla skola


Publicerad av: eva.zetterlund@tyreso.se

Senast uppdaterad: 2018-01-11

Högermeny