Tyck till om tyreso.se
Till tyreso.se

Matfakta

Maten som serveras på Matlådan och Ballongen är tillagad med 34 % ekologiska råvaror. Till största del är maten tillagad från grunden.

Glad kock

Vi som arbetar i köket är Tomas (kökschef) Inger, Helen, Najet och Edvin.
Maten som serveras på Matlådan och Ballongen är tillagad till stor del av ekologiska råvaror.
Till största del är maten tillagad från grunden. All fisk är MSC-märkt. Som styrmedel att matsedel följer näringsriktighet använder vi oss av enkäten Skolmat Sverige.

Matsedeln är skriven i 4 veckors perioder. Vi eftersträvar att få stor variation på maten både i smaker och råvaror. Vi följer också säsonger när det gäller grönsaker
som används i matlagningen.

Det serveras alltid 2 varma maträtter, varav 1 grönsaksrätt. Varje lunch finns också en dagens soppa att välja på. Till lunchen serveras det en salladsbuffé som innehåller råkost, bönor, olika grönsaksröror, sallad och dressingar.

Enligt livsmedelsverkets riktlinjer serveras det lättmjölk eller om man så vill citronvatten eller vatten naturell. Eleverna kan välja ett lättmargarin till knäckebrödet. Vi bakar ofta mjukt bröd till lunch och mellanmål.

För elever som har specialkost tillagar vi givetvis en liknande maträtt med samma goda smaker och likvärdiga råvaror.

På mellanmålet finns det alltid olika sorters bröd, pålägg, grönsaker, frukt och mjölk. Tisdagar och torsdagar serveras det också fil med havrekuddar och russin.
Onsdagar serveras kokt ägg.

Kontakta oss gärna i köket om ni har frågor.

Med vänliga hälsningar
Tomas Wiklund kökschef
tel: 08-578 298 56
E-post: wiklund.tomas@tyreso.se


Publicerad av: Pierre Näsman

Senast uppdaterad: 2016-09-19

Högermeny

Kontakt

Kökschef
Tomas Wiklund
Postadress:
13535 Tyresö
Besöksadress:
Krusboda Torg