Tyck till om tyreso.se

Starkt engagemang för flyktingmottagande

Publicerad den: 2015-10-16

Stort tack till alla Tyresöbor som vill hjälpa! Över 300 personer kom till Bollmoradalens kyrka när kommunen och församlingen informerade om volontärsarbete.

Insamlingen av förnödenheter till evakueringsboenden har också väckt stort gensvar. 

Volontärsmöte i kyrkan

Bollmoradalens kyrka var helt fullsatt i torsdags kväll. Tyresöbornas vilja att hjälpa till är imponerande, redan på fredagen hade 180 personer anmält sig. 

Evakueringsboende - vad är det?
Volontärer behövs främst till det evakueringsboende som troligen öppnar i Kvarnhjulet hus B inom kort.

Evakueringsboendet ger tak över huvudet på flyktingarna medan de registreras av Migrationsverket och flyttar vidare till något av deras anläggningsboenden. Registrering ska ta 3-7 dagar, men på grund av överbelastningen och bristen på platser kan det dröja ett par veckor innan de nyanlända flyttar vidare. 

Volontärer behövs under lång tid

När platser på evakueringsboendet blir lediga kommer de troligen fyllas av nya, senare anlända flyktingar. Volontärer kommer alltså behövas under lång tid.Tyresö kommun ansvarar för evakueringsboendet på uppdrag av Migrationsverket och har arbetsledare på plats under dagtid, kl 8-20. Det är under denna tid som det behövs volontärer som arbetar i 3-4 timmars pass.  Tyresö församling organiserar volontärsarbetet, intresserade anmäler sig dit, men  behöver inte bilda upp sig för flera pass.

Läs mer om volontärsarbetet och  anmäl dig på Tyresö församlings webbplats. Där finns också en länk till en Facebook-grupp för volontärsarbetet. 
Tyresö församlings webbplats 


Insamlingen klar, söndagens inlämning inställd

Det har lämnats in så mycket att det nu inte får plats mer. Tack alla givare!

Läs mer om insamlingen

Forellskolans matsal fylldes snabbt med förnödenheter.Forellskolans matsal fylldes snabbt med förnödenheter. Ett stort tack till alla givare!


Publicerad av: karin.hassler@tyreso.se

Senast uppdaterad: 2015-10-17

Högermeny