Tyck till om tyreso.se

Evakueringsboende planeras i Kvarnhjulet, hus B

Publicerad den: 2015-10-09

Tyresö kommun planerar för att ställa i ordning ett tillfälligt boende för asylsökande i Kvarnhjulet, hus B. Från den 19 oktober ska lokalerna finnas tillgängliga. Kommunen arbetar för att hitta ersättningslokaler för dem som redan hyrt lokalen.

Allt fler flyktingar kommer till Sverige och Stockholmsområdet. Alla kommuner i Stockholms län har blivit ombedda att hjälpa till att ta fram tillfälliga boendealternativ, så kallade evakueringsplatser. Det handlar om att de som söker asyl tillfälligt får bo i gymnastiksalar, skolor och andra lokaler som kommunerna kan ställa i ordning. Tanken är att de asylsökande ska bo på kommunernas evakueringsplatser så kort tid som möjligt. Så snart nya platser blir lediga i Migrationsverkets ordinarie boenden ska de flytta vidare till ett boende som lämpar sig bättre i väntan på beslut om asyl.

Tyresö kommun har i samarbete med brandförsvaret inventerat tänkbara lokaler och kommit fram till att hus B i Kvarnhjulet är det bästa alternativet. 

Just nu finns inget beslut om när Migrationsverket behöver lokalen i Tyresö. Men med kort varsel ska kommunen ställa i ordning hus B i Kvarnhjulet och från och med den 19 oktober ska lokalerna finnas tillgängliga för tillfälligt boende för människor som flytt.

Det innebär att alla bokningar av Kvarnhjulet, hus B, stoppas. Kommunen kommer att göra sitt bästa för att erbjuda ersättningslokaler till föreningar och personer som redan bokat lokalen, om Migrationsverket skulle behöva den.

I dagsläget är det oklart om och hur länge lokalerna behöver användas som evakueringsboende.

Ett informationsbrev har skickats till föreningar och personer som bokat hus B i Kvarnhjulet.
Här kan du läsa informationsbrevet 

Vill du hjälpa till med evakueringsboendet?

Vi vill komma i kontakt med Tyresöbor som vill hjälpa till som volontärer. Tyresö församling administrerar volontärernas arbete. Välkommen på informationsmöte i Bollmoradalens kyrka den 15 oktober kl 18.00.
Läs mer om informationsmötet den 15 oktober 

Tyresö församlings webbplats

Bli volontär - länk till anmälningsformulär

Läs mer om flyktingmottagning i Tyresö 


Publicerad av: webmaster@tyreso.se

Senast uppdaterad: 2016-02-11

Högermeny

Flyktingmottagande

Flyktingmottagande

Här kan du läsa mer om den aktuella flyktingsituationen i Stockholmsregionen och i Sverige.