Tyck till om tyreso.se

Nyhetslista Flyktingmottagning

 

 • 11 oktober 2016

  Svårt att lösa akuta bostadsbehov

  Det är brist på bostäder i Tyresö. Många vill flytta hit och även kommunen behöver bostäder för socialt utsatta och nyanlända som anvisas till Tyresö enligt den nya bosättningslagen. Kommunen arbetar nu med flera olika spår för att klara utmaningen.

 • 25 april 2016

  Yrkessvenska – en snabb väg till jobb

  Vad är det för skillnad på att säga ”bussdörren är öppen” eller ”bussdörren är öppnad”? Eleverna som läser svenska för bussförare kommer med förslag. Nivån på grammatikdiskussionen är hög när Johanna Molander undervisar om perfekt particip på C3L.

 • 22 april 2016

  Vill du hyra ut en bostad till Tyresö kommun?

  Tyresö kommun behöver fler bostäder till nyanlända personer med permanent uppehållstillstånd. Tveka inte att höra av dig om du funderar på att hyra ut!

 • 11 mars 2016

  Hälsning från en flykting

  En flykting som för en tid bodde i det nu stängda evakueringsboendet i Tyresö lämnade ett tackbrev när han for vidare till ett anläggningsboende på annan ort. Här kan du läsa brevet fritt översatt.

 • 07 mars 2016

  Ny bosättningslag för nyanlända

  Den 1 mars i år trädde en ny bosättningslag i kraft. Den innebär att alla kommuner blir skyldiga att ta emot nyanlända som anvisas till dem för bosättning. Tyresö kommun kommer att anvisas totalt 170 personer under 2016. De välkomnas som nya Tyresöbor.

 • 03 mars 2016

  Evakueringsboendet stängt

  Evakueringsboendet vid Kvarnhjulet har stängt och alla asylsökande flyktingar, de flesta barnfamiljer, har åkt vidare till ett anläggningsboende. Vi vill tacka alla volontärer för fantastiska insatser.

 • Prenumerera
  1  2  3  Nästa »

Högermeny