Tyck till om tyreso.se

Flyktingmottagning i Tyresö

Oron i världen gör att fler människor befinner sig på flykt. Det ökar behovet av att hitta boende till nyanlända och integrera dem i det svenska samhället. Här har vi samlat information om kommunens arbete och hur du som privatperson kan göra en insats.

Människor på flykt

Svårt att lösa akuta bostadsbehov

11 oktober 2016

Det är brist på bostäder i Tyresö. Många vill flytta hit och även kommunen behöver bostäder för socialt utsatta och nyanlända som anvisas till Tyresö enligt den nya bosättningslagen. Kommunen arbetar nu med flera olika spår för att klara utmaningen.

Läs mer om hur lagen påverkar bostadssituationen i Tyresö

Språkintroduktionsprogrammet är en viktig väg in i samhället

Läraren Rebecca Zimmermann får en kram av sin elev Nahom Bereketab
30 maj 2016

Varje år tar Tyresö kommun emot ensamkommande flyktingbarn – barn som av olika skäl tvingats lämna sitt hemland. Vi har träffat fyra av dem som har drömmar om en framtid i Sverige. Men först och främst vill de lära sig språket och träffa andra ungdomar.

Läs mer om språkintroduktionsprogrammet

Vill du hyra ut en bostad till Tyresö kommun?

22 april 2016

Tyresö kommun behöver fler bostäder till nyanlända personer med permanent uppehållstillstånd. Tveka inte att höra av dig om du funderar på att hyra ut!

Läs mer och lämna en intresseanmälan
 

Läs mer om hur kommunen arbetar och hur du kan hjälpa till

 • 25 april 2016

  Yrkessvenska – en snabb väg till jobb

  Vad är det för skillnad på att säga ”bussdörren är öppen” eller ”bussdörren är öppnad”? Eleverna som läser svenska för bussförare kommer med förslag. Nivån på grammatikdiskussionen är hög när Johanna Molander undervisar om perfekt particip på C3L.

 • 11 mars 2016

  Hälsning från en flykting

  En flykting som för en tid bodde i det nu stängda evakueringsboendet i Tyresö lämnade ett tackbrev när han for vidare till ett anläggningsboende på annan ort. Här kan du läsa brevet fritt översatt.

 • 07 mars 2016

  Ny bosättningslag för nyanlända

  Den 1 mars i år trädde en ny bosättningslag i kraft. Den innebär att alla kommuner blir skyldiga att ta emot nyanlända som anvisas till dem för bosättning. Tyresö kommun kommer att anvisas totalt 170 personer under 2016. De välkomnas som nya Tyresöbor.

 • 03 mars 2016

  Evakueringsboendet stängt

  Evakueringsboendet vid Kvarnhjulet har stängt och alla asylsökande flyktingar, de flesta barnfamiljer, har åkt vidare till ett anläggningsboende. Vi vill tacka alla volontärer för fantastiska insatser.

 • 01 mars 2016

  Vad gör en flyktingstrateg?

  När det blev en kraftig ökning av antalet flyktingar hösten 2015 såg Tyresö kommun ett stort behov av samordning och en tjänst som flykting­strateg inrättades.

 • 01 mars 2016 Skola

  Bättre integrering i vanlig klass

  Hösten 2015 tog Tyresös grundskolor emot 55 nyanlända barn. Det är nästan dubbelt så många som hösten innan. Problemfritt? Nej, men det finns ett stort engagemang för att integrationen ska fungera bra.

 • Fler nyheter Prenumerera

Högermeny

Flyktingmottagande

Flyktingmottagande

Här kan du läsa mer om den aktuella flyktingsituationen i Stockholmsregionen och i Sverige.