Tyck till om tyreso.se

Skyltning mot brott

Tyresö kommun skyltar tillsammans med polisen gator som utsatts för främst bostadsinbrott. Syftet är att uppmärksamma de som bor och vistas i området på problemet.

BostadsinbrottSkyltning mot brott i Tyresö

De senaste anmälda inbrotten i Tyresö kan du läsa om här. Det är en kraftig uppgång i hela länet på bostadsinbrott och även Tyresö är drabbat.

Viktigt att komma ihåg är att vi normalt sett har få inbrott i Tyresö och att varenda inbrott därför ger en stor procentuell förändring.

Sidan uppdateras normalt så fort det anmäls ett bostadsinbrott.

Den 26 november kl.17-21 bröt sig någon in i en lägenhet på Myggdalsvägen. Där har man troligen med en kofot brutit upp dörren. Här stals kontanter och smycken.

Den 26 november kl.14.45 till 27 november kl.11.30 bröt sig någon in i en villa på Hästskovägen. Här bröt sig tjuven in via ett fönster från baksidan och lämnade via altandörren. Här stals bland annat en spishäll.

Den 27 november kl.17.30 -18.00 bröt sig någon in i en villa på Höglidsvägen. Här var den drabbade hemma och hörde ljud från sovrummet. Där ser man en gärningsman bakifrån fly ut genom en altandörr. Signalement: kortklippt, svart kort jacka, ”spinkig” och ca 175 cm lång. Inget stals. Polisen säkrade skospår i snön.

Den 27 november kl.6.30-22.30 bröt sig någon in i en villa på Tuvstigen. Här tog sig tjuven in genom att bryta upp ett fönster i källaren. Här stals familjens bil, dator och exklusiv musikutrustning.

Den 28 november kl.7.30-17.30 bröt sig någon in i en villa på Jättevägen. Här tog sig tjuven in genom att bryta upp altandörren. Tjuven har endast varit i sovrummet. Okänt vad som stals.

Ett inbrottsförsök är anmält på Jättevägen och försöket ska ha inträffat någon gång 25-30/11. Tjuven har krossat fönster men verkar inte ha varit inne i bostaden, inget gods tillgripet.

Den 1 december ska det ha varit ett inbrottsförsök på Stjärnvägen. Okänt tillvägagångssätt. Inget gods tillgripet.

Den 3 december  inträffade någon form av åldringsbrott på Önskegången. Det var en krossad ruta, sovrumsfönstret uppbrutet. Bankkort och SL-kort tillgripet. Vet inte varför man skrev in det som bostadsinbrott OCH åldringsbrott. Rörigt som sagt.

Någon gång den 3-4 december bröt sig någon in i ett hus på Glädjegången. Ytterdörren var uppbruten. Bilnyckel och smycken tillgripet.

Den 5 december kl 16.23 går larmet i en villa på Skälsätravägen (någonstans mellan Bansjövägen och Vidablicksvägen). Okänt om det var kopplat till något bolag eller hur det funkade. Okänt vad som stals.

Den 6 december någon gång mellan kl 07.00- 17.00 bröt sig någon in i en villa på Rödhakevägen. Den drabbade har någon form av elektronisk utrustning hemma som indikerade att någon kan ha tagit sig in i bostaden vid 14-tiden. Tjuvens stal bland annat systemkamera, spargris, mobilsladd, alkohol, jackor, armbandsur samt förlovningsring.

Den 6 december någon gång mellan kl 12.00 – 19.00 bröt sig någon in i en villa på Beryllvägen och stal smycken.

Om nu någon sett/hört något i samband med inbrotten är polisen tacksam för alla former av tips. De nås på 114 14, dygnet runt. Vid akut information/anmälan är det alltid 112 som gäller.

Tyresö Trafikskola, Körkortsakuten, Hundblick och Dog ValleyTyresö Trafikskola

De gator som drabbas av bostadsinbrott får tillsyn av Tyresö Trafikskola och Körkortsakuten som då övningskör extra mycket på adresserna. Dessutom är hunddagisen Hundblick och Dog Valley ute och går promenader med hundar på inbrottsdrabbade gator. De allra flesta bostadsinbrott sker på dagtid när det ofta är tomt i bostadsområdena. Tyresö Trafikskola, Körkortsakuten, Hundblick och Dog Valley hjälper då till att skapa ett tryggare Tyresö.

Vill ditt företag eller din verksamhet vara med och öva tillsyn i Tyresö? Skicka ett e-postmeddelande till Tyresö kommuns Brottsförebyggande samordnare Linda Wikman för mer information.

Tillsammans kan vi få ett tryggare och trivsammare Tyresö!


Publicerad av: Linda Wikman

Senast uppdaterad: 2008-08-13