Tyck till om tyreso.se

Skyltning mot brott

Tyresö kommun skyltar tillsammans med polisen gator som utsatts för främst bostadsinbrott. Syftet är att uppmärksamma de som bor och vistas i området på problemet.

BostadsinbrottSkyltning mot brott i Tyresö

De senaste anmälda inbrotten i Tyresö kan du läsa om här. Det är en kraftig uppgång i hela länet på bostadsinbrott och även Tyresö är drabbat.

Viktigt att komma ihåg är att vi normalt sett har få inbrott i Tyresö och att varenda inbrott därför ger en stor procentuell förändring.

Sidan uppdateras normalt så fort det anmäls ett bostadsinbrott.

Den 16 februari kl.12-13.30 bröt sig någon in i en lägenhet på Sikvägen. Man bröt upp ytterdörren med en kofot. Polisen hittade spår efter både verktyg (kofoten) och skospår. Hela lägenheten var genomsökt och det stals kontanter, smycke, en antikvitet och ID-handling.

Den 16 februari bröt sig någon in i en villa på Bergvägen kl.12-17. Tjuven bröt upp en balkongdörr och bröt även på dörrar inne i villan till vindsutrymme. Okänt stöldgods.

Någon gång den 24-26 februari har någon försökt bryta sig in i en lägenhet på bottenplanet via en balkongdörr på Myggdalsvägen (ganska nära Tyresö centrum). Den lyckades dock inte så det stannar vid ett inbrottsförsök.

Från den 25 februari kl.16.30 till den 26 februari kl.01.30 har någon brutit sig in i en villa på Törnes väg. Tjuven lyfte ut en hel fönsterkassett. Väl inne i bostaden har den sedan gett sig på ett kassaskåp med en kap och kommit in. Det stals smycken för ett högt värde. 

Någon gång den 25 februari till den 5 mars försökte någon bryta sig in i en villa på Kringelkroken via altandörren. Det var brytmärken på altandörren, men man kom som sagt inte in.

Och sedan en anmälan där det står att det upptäcktes ett fullbordat inbrott i villa på Töresjövägen den 9 mars kl.23.24 (finns ingen starttid). Då kom någon hem och upptäckte att altandörren var uppbruten och att någon varit inne i bostaden. Polisen säkrade två olika sorters fotspår på platsen. Okänt stöldgods.

Om nu någon sett/hört något i samband med inbrotten är polisen tacksam för alla former av tips. De nås på 114 14, dygnet runt. Vid akut information/anmälan är det alltid 112 som gäller.

Tyresö Trafikskola, Körkortsakuten, Hundblick och Dog ValleyTyresö Trafikskola

De gator som drabbas av bostadsinbrott får tillsyn av Tyresö Trafikskola och Körkortsakuten som då övningskör extra mycket på adresserna. Dessutom är hunddagisen Hundblick och Dog Valley ute och går promenader med hundar på inbrottsdrabbade gator. De allra flesta bostadsinbrott sker på dagtid när det ofta är tomt i bostadsområdena. Tyresö Trafikskola, Körkortsakuten, Hundblick och Dog Valley hjälper då till att skapa ett tryggare Tyresö.

Vill ditt företag eller din verksamhet vara med och öva tillsyn i Tyresö? Skicka ett e-postmeddelande till Tyresö kommuns Brottsförebyggande samordnare Linda Wikman för mer information.

Tillsammans kan vi få ett tryggare och trivsammare Tyresö!


Publicerad av: Linda Wikman

Senast uppdaterad: 2008-08-13