Tyck till om tyreso.se

Skyltning mot brott

Tyresö kommun skyltar tillsammans med polisen gator som utsatts för främst bostadsinbrott. Syftet är att uppmärksamma de som bor och vistas i området på problemet.

BostadsinbrottSkyltning mot brott i Tyresö

De senaste anmälda inbrotten i Tyresö kan du läsa om här. Det är en kraftig uppgång i hela länet på bostadsinbrott och även Tyresö är drabbat.

Viktigt att komma ihåg är att vi normalt sett har få inbrott i Tyresö och att varenda inbrott därför ger en stor procentuell förändring.

Sidan uppdateras normalt så fort det anmäls ett bostadsinbrott.

Den 31 december kl.18.30 till 1 januari 01.30 har någon brutit sig in i en villa på Persuddevägen genom att bryta upp ytterdörren. Vid inbrottet stals kontanter och värdehandlingar.

Den 1 januari vaknar en familj på Karlavägen av att någon försöker bryta sig in i deras villa via ytterdörren med en kofot. Tjuven skrämdes dock iväg när man skrek inifrån bostaden (försök).

Någon gång under nyårshelgen den 30 december till den 1 januari ska någon ha brutit sig in i en villa på Ranunkelgränd via en altandörr. Bostaden genomsökt. Okänt stöldgods.

Någon gång den 29-30 december har någon rest en stege upp mot ett fönster på andra våningen i en villa på Gränsvägen (mellan Malmstigen/Borevägen). Där fanns det brytmärken men man kom alltså inte in (försök).

Den 31 december till 1 januari bröt någon upp ett köksfönster på en villa på Stjärnvägen (mellan Uddbyvägen/Slaggvägen). Där verkar tjuven ha kommit in och sedan gått rakt ut via en groventré. Inget stulet i bostaden.

Någon gång från den 2 januari kl.18.30 till den 11 januari kl.7.15 bröt någon upp en balkongdörr på ett hus på Lyckogången. Hela bostaden är genomsökt. Okänt vad som stals.

Någon gång från den 9 januari kl.18 till den 11 januari kl.12 bröt någon upp ett fönster på en lägenhet på Njupkärrsvägen (mellan Bollmoravägen och Mellanbergsvägen). Det finns skospår som säkrats av polisens tekniker. Här stals kontanter och smycken.

Om nu någon sett/hört något i samband med inbrotten är polisen tacksam för alla former av tips. De nås på 114 14, dygnet runt. Vid akut information/anmälan är det alltid 112 som gäller.

Tyresö Trafikskola, Körkortsakuten, Hundblick och Dog ValleyTyresö Trafikskola

De gator som drabbas av bostadsinbrott får tillsyn av Tyresö Trafikskola och Körkortsakuten som då övningskör extra mycket på adresserna. Dessutom är hunddagisen Hundblick och Dog Valley ute och går promenader med hundar på inbrottsdrabbade gator. De allra flesta bostadsinbrott sker på dagtid när det ofta är tomt i bostadsområdena. Tyresö Trafikskola, Körkortsakuten, Hundblick och Dog Valley hjälper då till att skapa ett tryggare Tyresö.

Vill ditt företag eller din verksamhet vara med och öva tillsyn i Tyresö? Skicka ett e-postmeddelande till Tyresö kommuns Brottsförebyggande samordnare Linda Wikman för mer information.

Tillsammans kan vi få ett tryggare och trivsammare Tyresö!


Publicerad av: Linda Wikman

Senast uppdaterad: 2008-08-13