Tyck till om tyreso.se

Skyltning mot brott

Tyresö kommun skyltar tillsammans med polisen gator som utsatts för främst bostadsinbrott. Syftet är att uppmärksamma de som bor och vistas i området på problemet.

BostadsinbrottSkyltning mot brott i Tyresö

De senaste anmälda inbrotten i Tyresö kan du läsa om här. Det är en kraftig uppgång i hela länet på bostadsinbrott och även Tyresö är drabbat.

Viktigt att komma ihåg är att vi normalt sett har få inbrott i Tyresö och att varenda inbrott därför ger en stor procentuell förändring.

Sidan uppdateras normalt så fort det anmäls ett bostadsinbrott.

En villa på Breviksvägen (lågt nummer) har haft inbrott någon gång mellan 11/3 - 24/3. Man har stulit vitvaror samt en byrå. Tjuven har tagit sig in via ett fönster i sovrummet troligen genom att skaka loss hakarna så att fönstret öppnat sig. Adressen har varit obebodd en längre tid.

En villa på Persuddevägen (okänt nr) har haft inbrott den 26/3 mellan 22.10 och 23.45. Någon har tagit sig in i fastigheten genom att bryta loss karmen vid tvättstugefönstret och på så sätt ta sig in. Två personer låg och sov under tiden på övervåningen. Den ena hörde något ljud men reagerade inte mer än så. När de vakande upptäckte de att de haft inbrott och att man stulit en väska med innehåll (körkort, sl-kort, kontanter mm) samt en dator.

Någon gång den 20-31 mars har någon brutit sig in i en villa på Breviksvägen (okänt nummer). Ägaren fick samtal från en bekant som meddelade att någon krossat rutan på ett källarfönster. Teknisk undersökning genomförd och inga spår hittades. Det är även okänt om något stals.

3 april inträffade ett inbrott i en villa på Kryddvägen vid 13-tiden. Ett vittne ser en person i trädgården på adressen och lite senare ser vittnet personen samt ytterligare en person vid en busshållplats i närheten. Polis kallas till platsen. Personerna grips och på dem anträffas gods troligen från Kryddvägen. Det handlar om bl a kontanter, dator, telefon och plånbok. Utredning pågår i ärendet. 

Den 5 april kl 02.32 kom larm till ett larmföretag från Näsbyvägen. Genom en kamera såg man två personer ta sig in i fastigheten genom att bryta upp ett fönster. De fyllde en väska med diverse gods. Patruller kallades till platsen och man fick påbörja ett efterföljande av en bil, tyvärr tappade polisen bilen. Ingen boende fanns i huset vid inbrottet.

Någon gång mellan 4/4, kl  8.00 fram till 5/4  kl 08.30 försökte någon bryta sig in i en villa på Kullvägen. Någon har borrat i köksfönstret intill vredet. Troligen har tjuven försökt bända upp fönstret därefter, utan framgång. Inget tyder på att man varit inne i bostaden. Teknisk undersökning har genomförts och blodspår säkrats för DNA-spårning. 

Ett försök till inbrott på Bergalidsgången den 13/4 någon gång mellan kl 07-14.30. Man har försökt bända upp brevinkastet i dörren utan att lyckas. Ingen verkar ha hört/sett något.

Sikvägen har någon/några under tiden 11/4-15/4 kl 13 brutit sig in i en lägenhet genom att bryta upp ytterdörren så att dörr och sjutillhållarlås fått skador. Lägenheten genomsökt och det som stulits är flera klockor och smycken. Tekniker har säkrat verktygsspår.

Ett ändradhus på Bollmoravägen har mellan den 15/4-16/4 haft inbrott genom att man haft sönder altandörrens dörrspegel och på så sätt kommit åt dörrvredet. Man har stulit pass, datorer m tillbehör, mobiler, högtalare och smycken. Tekniker har säkrat skospår för DNA-analys.

Om nu någon sett/hört något i samband med inbrotten är polisen tacksam för alla former av tips. De nås på 114 14, dygnet runt. Vid akut information/anmälan är det alltid 112 som gäller.

Tyresö Trafikskola, Körkortsakuten, Hundblick och Dog ValleyTyresö Trafikskola

De gator som drabbas av bostadsinbrott får tillsyn av Tyresö Trafikskola och Körkortsakuten som då övningskör extra mycket på adresserna. Dessutom är hunddagisen Hundblick och Dog Valley ute och går promenader med hundar på inbrottsdrabbade gator. De allra flesta bostadsinbrott sker på dagtid när det ofta är tomt i bostadsområdena. Tyresö Trafikskola, Körkortsakuten, Hundblick och Dog Valley hjälper då till att skapa ett tryggare Tyresö.

Vill ditt företag eller din verksamhet vara med och öva tillsyn i Tyresö? Skicka ett e-postmeddelande till Tyresö kommuns Brottsförebyggande samordnare Linda Wikman för mer information.

Tillsammans kan vi få ett tryggare och trivsammare Tyresö!


Publicerad av: Linda Wikman

Senast uppdaterad: 2008-08-13