Tyck till om tyreso.se

Skyltning mot brott

Tyresö kommun skyltar tillsammans med polisen gator som utsatts för främst bostadsinbrott. Syftet är att uppmärksamma de som bor och vistas i området på problemet.

BostadsinbrottSkyltning mot brott i Tyresö

De senaste anmälda inbrotten i Tyresö kan du läsa om här. Det är en kraftig uppgång i hela länet på bostadsinbrott och även Tyresö är drabbat.

Viktigt att komma ihåg är att vi normalt sett har få inbrott i Tyresö och att varenda inbrott därför ger en stor procentuell förändring.

Sidan uppdateras normalt så fort det anmäls ett bostadsinbrott.

Sikvägen har någon/några under tiden 11/4-15/4 kl 13 brutit sig in i en lägenhet genom att bryta upp ytterdörren så att dörr och sjutillhållarlås fått skador. Lägenheten genomsökt och det som stulits är flera klockor och smycken. Tekniker har säkrat verktygsspår.

Ett ändradhus på Bollmoravägen har mellan den 15/4-16/4 haft inbrott genom att man haft sönder altandörrens dörrspegel och på så sätt kommit åt dörrvredet. Man har stulit pass, datorer m tillbehör, mobiler, högtalare och smycken. Tekniker har säkrat skospår för DNA-analys.

Breviksvägen har man haft inbrott i en villa mellan den 28-29 april. Skador finns på ytterdörrens lås samt på fönstret i dörren. Det har stökats till mycket inne i huset och man har stulit smycken, pass, körkort, sprit, kläder och datorer.

Krönetvägen hörde en boende på adressen en kraftig duns vid klockan 02.34 på första maj. Den gick upp och tittade och kunde se en man i huva/luva som stod utanför altandörren och ytterligare man utanför, uppskattningsvis omkring 175 cm långa. Båda herrarna försvann. Detta räknas som ett inbrottsförsök.

Någon gång under perioden den 8-15 maj har det varit inbrott i en villa på Tjärnstigen (sträckan mellan Bryggvägen och Strandallén). Tjuven bröt upp altandörren. Lamporna var tända i bostaden vid upptäckten, därför antar man att inbrott skedde när det var mörkt. Det är okänt stöldgods.

En intressant iakttagelse är också att en villa på Vårliden den 11-12 maj, på natten, fick en stege rest mot garaget. Adresserna ligger inte så långt ifrån varandra så det kan eventuellt vara så att det är samma tjuv/tjuvar inblandade. Här kom man alltså aldrig in någonstans.

Om nu någon sett/hört något i samband med inbrotten är polisen tacksam för alla former av tips. De nås på 114 14, dygnet runt. Vid akut information/anmälan är det alltid 112 som gäller.

Tyresö Trafikskola, Körkortsakuten, Hundblick och Dog ValleyTyresö Trafikskola

De gator som drabbas av bostadsinbrott får tillsyn av Tyresö Trafikskola och Körkortsakuten som då övningskör extra mycket på adresserna. Dessutom är hunddagisen Hundblick och Dog Valley ute och går promenader med hundar på inbrottsdrabbade gator. De allra flesta bostadsinbrott sker på dagtid när det ofta är tomt i bostadsområdena. Tyresö Trafikskola, Körkortsakuten, Hundblick och Dog Valley hjälper då till att skapa ett tryggare Tyresö.

Vill ditt företag eller din verksamhet vara med och öva tillsyn i Tyresö? Skicka ett e-postmeddelande till Tyresö kommuns Brottsförebyggande samordnare Linda Wikman för mer information.

Tillsammans kan vi få ett tryggare och trivsammare Tyresö!


Publicerad av: Linda Wikman

Senast uppdaterad: 2008-08-13