Tyck till om tyreso.se

Nattpolarverksamheten fortsätter under 2008

I höstas gjorde Tyresö kommun en insats för att minska den stökiga stämningen kring Strandområdet och Trollbäckens Alléplan där ungdomsgäng härjat under en längre tid. Under ledning av fritidsgårdschef, Inger Lundin, och Tomas Olausson, ansvarig för fältverksamheten, startades projektet ”Nattpolarna”.

Nattpolarna består av äldre ungdomar upp till 25 år, som fått en lättare utbildning i Lag & rätt och konflikthantering. Sex nattpolare och en fritidsledare har under senhöstens helger funnits på Alléplan och runt Strandtorget och haft även möjlighet att öppna fritidsgårdsverksamhetens lokaler för de ungdomar som inte druckit alkohol.

Utvärderingen visar att under de åtta veckor som Nattpolarverksamheten varit verksam blev det betydligt lugnare. Tyresö kommun har därför beslutat att Nattpolarverksamheten får fortsätta under hela 2008.

- Vi har märkt att sedan vi startade Nattpolarverksamheten har det blivit betydligt lugnare i de områden vi har koncentrerat vår verksamhet kring, berättar fritidsgårdschefen Inger Lundin. Det är oerhört viktigt att vi finns där våra ungdomar är, och därför känns det väldigt skönt att vi får fortsätta med verksamheten under 2008.

Utvärderingen av Nattpolarverksamheten hittar du längst upp till höger.


Publicerad av: Eva Tinnerholm

Senast uppdaterad: 2008-03-31

Högermeny