Tyck till om tyreso.se

Brottsstatistik

Här kan du läsa aktuell statistik över vilka brott som anmälts i Tyresö kommun eller just på din gata eller i ditt kvarter.

Statistik för TyresöStatistiken nedan visar den första anmälan som har gått in till polisen. Efter utredning kan det eventuella brottets rubricering ändras. Det innebär till exempel att det finns fler anmälda mord (och andra grova brott) i statistiken än som faktiskt inträffat. Ett i första läget misstänkt mord kan efter utredning visa sig vara till exempel sjukdom, olycksfall eller självmord.

En annan avvikelse är att en del "gamla" brott hittas i statistiken. Det gäller främst brott som skett i nära relation. Så när anmälan väl görs, och kommer till polisens kännedom, kan brottet ha pågått under lång tid. Ett annat exempel är inbrott i sommarstuga eller förråd. Där händer det rätt ofta att den drabbade inte varit och tittat till egendomen på ett tag och brottstiden kan därför vara väldigt lång. Därför kan man exempelvis i statistiken från 2014 hitta brott från 2012 eller ännu tidigare.

Anmälda brott i Tyresö kommun 2016

Anmälda brott i Tyresö kommun 2015

Anmälda brott i Tyresö kommun 2014

Anmälda brott i Tyresö kommun 2013

Anmälda brott i Tyresö kommun 2012

Anmälda brott i Tyresö kommun 2011


Publicerad av: Linda Wikman

Senast uppdaterad: 2008-05-20