Tyck till om tyreso.se

Trafiksäkerhetsdag och Öppet hus!

Trafiksäkerhetsdagen har ägt rum i över 10 år i Tyresö! Nästa Trafiksäkerhetsdag är den 22 april 2017 och då kommer den att samköras med Öppet hus på brandstationen i Tyresö!

Här kan du se en film om Trafiksäkerhetsdagen i Tyresö

Varför en trafiksäkerhetsdag?Polishelikoptern landar i Tyresö

Vi vill tillsammans öka trafikkunskapen hos främst barn och unga i Tyresö kommun. Mycket fokus läggs på mopeder under dagen. Under veckan innan trafiksäkerhetsdagen uppmanas kommunens skolor att fokusera på trafik i undervisningen. Trafiksäkerhetsdagen är tänkt som en final  på en vecka fylld av trafikundervisning för alla barn och ungdomar i kommunen.

Nytt för 2017 är att brandstationen i Tyresö kommer att ha Öppet hus samma dag och erbjuda en massa spännande aktiviteter!

Vad händer under dagen?Små blivande poliser i Tyresö

Under trafiksäkerhetsdagen äger en rad olika aktiviteter rum - för både stora och små. 

  • Tipspromenad för små och stora med presenter till alla barn.
  • Mopedbesiktning som utförs av fordonstekniska programmets elever, Tyresö gymnasium.
  • Brandkåren visar hur man arbetar vid en bilolycka, 2 olika räddningar (klockan 11 och 13) samt erbjuder flera prova-på-aktiviteter!
  • Polisen finns på plats med olika fordon. 
  • Buss finns på plats med personal.
  • Alla som vill får chansen att prova åka krocksläde och voltbil.
  • Mini-tåg, gratis för alla barn under 10 år.
  • ... och mycket, mycket mera!

Alla barn som går tipspromenaden vinner fina priser! Dessutom lottas ytterligare priser ut i efterhand (vinnarna blir kontaktade) som donerats av flera medverkande verksamheter!

Mopedbesiktningen

Elever från fordonstekniska programmet på Tyresö gymnasium ansvarar alltid för mopedbesiktningen under dagen. Alla som besiktar sin moped får ett besiktningsprotokoll. Besiktningen rapporteras inte till polisen och leder inte till några böter.

Alla som under året fyller 15 år och bor i Tyresö kommun får inför den här dagen ett brev hem i brevlådan med en inbjudan till besiktningen och trafiksäkerhetsdagen. Med i brevet finns en personlig besiktningsbiljett som man tar med till Trafiksäkerhetsdagen.

Brandkåren i Tyresö visar räddning vid trafikolycka

Tips till föräldrar inför trafiksäkerhetsdagen

Under Trafiksäkerhetsdagen är det mycket besökare i och kring Tyresö brandstation. Lämna gärna bilen hemma och åk bussen till station Töresjövägen eller Bergfoten.

Det är lätt att tappa bort varandra också när det är mycket folk. Om du är där med små barn, skriv gärna ditt mobilnummer med en bläckpenna på barnets arm. Då är det lättare för oss som arbetar under dagen att hjälpa ledsna barn att hitta sina bortsprungna föräldrar!

Trafiksäkerhetsdagen och Öppet hus på brandstationen i Tyresö 2017 äger rum den 22 april. Mer information kommer snart.

Foto: Claes Ursing och Linda Wikman 2011


Publicerad av: Linda Wikman

Senast uppdaterad: 2017-03-20

Högermeny

Kontakt

Säkerhetsenheten

Postadress:
135 81 Tyresö
Besöksadress:
Marknadsgränd 2
Tyresö centrum
  • 08-578 291 00

Politiskt ansvar