Tyck till om tyreso.se

Skyltning mot brott

Tyresö kommun skyltar tillsammans med polisen gator som utsatts för främst bostadsinbrott. Syftet är att uppmärksamma de som bor och vistas i området på problemet.

BostadsinbrottSkyltning mot brott i Tyresö

De senaste anmälda inbrotten i Tyresö kan du läsa om här. Det är en kraftig uppgång i hela länet på bostadsinbrott och även Tyresö är drabbat.

Viktigt att komma ihåg är att vi normalt sett har få inbrott i Tyresö och att varenda inbrott därför ger en stor procentuell förändring.

Sidan uppdateras normalt så fort det anmäls ett bostadsinbrott.

Den 2 oktober anmäldes ett inbrottsförsök Vidablicksvägen kl.04-05 på morgonen. Larmet i villan gick men det finns inga spår av någon inbrottstjuv.

Den 14 oktober kl.8-19.30 inträffade ett inbrottsförsök i lägenhet på Gärdesvägen. Någon har brutit på den inglasade balkongen men ej kommit in i bostaden. Den drabbade avböjde besök från polisen .

Den 15 oktober kl.15.30 inträffade ett inbrottsförsök i villa på Långsjövägen. Den drabbade var hemma och det ringde på dörren. Ingen var där när den tittade. Sedan hördes oljud från tvättstugan i bostaden och när den drabbade kom dit höll en man på och klättrade in i tvättstugan genom ett trasigt fönster. En ordväxling utbröt och tjuven sprang sedan från villan. Så här såg den drabbade alltså tjuven och kommer att få genomgå en fotokonfrontation, polisen har en aning om vem tjuven kan vara.

 Den 15-16 oktober kl.06-15.50 inträffade ett inbrott i en villa på Kumla allé. Troligen har tjuven rest en stege mot bostaden och tagit sig in den vägen. Det fanns fotspår vid brottsplatsundersökning. Okänt gods stulet.

Den 18 oktober någon gång under dagen bröt sig någon in i en villa på Centralvägen. Man tog sig in via ett fönster på baksidan.

Den 18 oktober kl.16-19.30 bröt sig någon in i en villa på Vretvägen

Om nu någon sett/hört något i samband med inbrotten är polisen tacksam för alla former av tips. De nås på 114 14, dygnet runt. Vid akut information/anmälan är det alltid 112 som gäller.

Tyresö Trafikskola, Körkortsakuten, Hundblick och Dog ValleyTyresö Trafikskola

De gator som drabbas av bostadsinbrott får tillsyn av Tyresö Trafikskola och Körkortsakuten som då övningskör extra mycket på adresserna. Dessutom är hunddagisen Hundblick och Dog Valley ute och går promenader med hundar på inbrottsdrabbade gator. De allra flesta bostadsinbrott sker på dagtid när det ofta är tomt i bostadsområdena. Tyresö Trafikskola, Körkortsakuten, Hundblick och Dog Valley hjälper då till att skapa ett tryggare Tyresö.

Vill ditt företag eller din verksamhet vara med och öva tillsyn i Tyresö? Skicka ett e-postmeddelande till Tyresö kommuns Brottsförebyggande samordnare Linda Wikman för mer information.

Tillsammans kan vi få ett tryggare och trivsammare Tyresö!


Publicerad av: Linda Wikman

Senast uppdaterad: 2016-10-19

Högermeny

Kontakt

Säkerhetsenheten

Postadress:
135 81 Tyresö
Besöksadress:
Marknadsgränd 2
Tyresö centrum
  • 08-578 291 00

Politiskt ansvar