Tyck till om tyreso.se

Skyltning mot brott

Tyresö kommun skyltar tillsammans med polisen gator som utsatts för främst bostadsinbrott. Syftet är att uppmärksamma de som bor och vistas i området på problemet.

BostadsinbrottSkyltning mot brott i Tyresö

De senaste anmälda inbrotten i Tyresö kan du läsa om här. Det är en kraftig uppgång i hela länet på bostadsinbrott och även Tyresö är drabbat.

Viktigt att komma ihåg är att vi normalt sett har få inbrott i Tyresö och att varenda inbrott därför ger en stor procentuell förändring.

Sidan uppdateras normalt så fort det anmäls ett bostadsinbrott.

Någon gång den 22 maj kl.8-16.35 krossade troligen 2-3 gärningsmän tre fönster på en villa på Nyforsvägen. Man stökade till i hela huset. Vid inbrottet stals en bil och en mc. Vid inbrottet försökte man även stjäla en moped. Inga kända iakttagelser.

Någon gång den 27 maj kl.19.00 till den 28 maj kl.07.00 bröt sig någon in i en villa på Tulpanvägen genom att borra ett litet hål i ett fönster på baksidan och sedan pilla upp en hasp. Någon har varit runt i hela huset men det har hittills inte upptäckts att något stulits.

Någon gång den 17 maj till 30 maj bröt sig någon in i en lägenhet på Vendelsövägen (i närheten av Trollbäckens centrum). En vinflaska hittades av den drabbade på golvet när den kom hem. Märkligt tyckte den samtidigt som dörren var olåst. När vinflaskan skulle läggas in i kylen upptäckte den drabbade att det inte fanns något kylskåp kvar. Dessutom konstaterades det då att det saknades en spis, tv och blomkruka. 

Och så har det inträffat ett inbrott i villa som ska ha ägt rum på Skogsängsvägen den 30-31 maj. Alla detaljer kring det inbrottet är okända.

Ett inbrott i villa anmält efter dygnet 7-8 juni på Thulevägen. Tjuven bröt loss hela fönsterkassetten och lyfte ut den. Den stod sedan lutande mot ett träd utanför. Tjuven klev in och gick igenom två rum. Inget stulet.

Någon gång den 16 juni kl.8.00 till 18 juni kl.16 har någon utsatt en villa på Kryddvägen för inbrottsförsök alternativt skadegörelse genom att skada ett fönster i entrén.

Om nu någon sett/hört något i samband med inbrotten är polisen tacksam för alla former av tips. De nås på 114 14, dygnet runt. Vid akut information/anmälan är det alltid 112 som gäller.

Tyresö Trafikskola, Körkortsakuten, Hundblick och Dog ValleyTyresö Trafikskola

De gator som drabbas av bostadsinbrott får tillsyn av Tyresö Trafikskola och Körkortsakuten som då övningskör extra mycket på adresserna. Dessutom är hunddagisen Hundblick och Dog Valley ute och går promenader med hundar på inbrottsdrabbade gator. De allra flesta bostadsinbrott sker på dagtid när det ofta är tomt i bostadsområdena. Tyresö Trafikskola, Körkortsakuten, Hundblick och Dog Valley hjälper då till att skapa ett tryggare Tyresö.

Vill ditt företag eller din verksamhet vara med och öva tillsyn i Tyresö? Skicka ett e-postmeddelande till säkerhetsenheten på Tyresö kommun för mer information.

Tillsammans kan vi få ett tryggare och trivsammare Tyresö!


Publicerad av: Linda Wikman

Senast uppdaterad: 2017-06-21

Högermeny

Kontakt

Säkerhetsenheten

Postadress:
135 81 Tyresö
Besöksadress:
Marknadsgränd 2
Tyresö centrum

Politiskt ansvar