Tyck till om tyreso.se

Skyltning mot brott

Tyresö kommun skyltar tillsammans med polisen gator som utsatts för främst bostadsinbrott. Syftet är att uppmärksamma de som bor och vistas i området på problemet.

BostadsinbrottSkyltning mot brott i Tyresö

De senaste anmälda inbrotten i Tyresö kan du läsa om här. Det är en kraftig uppgång i hela länet på bostadsinbrott och även Tyresö är drabbat.

Viktigt att komma ihåg är att vi normalt sett har få inbrott i Tyresö och att varenda inbrott därför ger en stor procentuell förändring.

Sidan uppdateras normalt så fort det anmäls ett bostadsinbrott.

Någon gång den 25 februari till den 5 mars försökte någon bryta sig in i en villa på Kringelkroken via altandörren. Det var brytmärken på altandörren, men man kom som sagt inte in.

Och sedan en anmälan där det står att det upptäcktes ett fullbordat inbrott i villa på Töresjövägen den 9 mars kl.23.24 (finns ingen starttid). Då kom någon hem och upptäckte att altandörren var uppbruten och att någon varit inne i bostaden. Polisen säkrade två olika sorters fotspår på platsen. Okänt stöldgods.

En villa på Breviksvägen (lågt nummer) har haft inbrott någon gång mellan 11/3 - 24/3. Man har stulit vitvaror samt en byrå. Tjuven har tagit sig in via ett fönster i sovrummet troligen genom att skaka loss hakarna så att fönstret öppnat sig. Adressen har varit obebodd en längre tid.

En villa på Persuddevägen (okänt nr) har haft inbrott den 26/3 mellan 22.10 och 23.45. Någon har tagit sig in i fastigheten genom att bryta loss karmen vid tvättstugefönstret och på så sätt ta sig in. Två personer låg och sov under tiden på övervåningen. Den ena hörde något ljud men reagerade inte mer än så. När de vakande upptäckte de att de haft inbrott och att man stulit en väska med innehåll (körkort, sl-kort, kontanter mm) samt en dator.

Om nu någon sett/hört något i samband med inbrotten är polisen tacksam för alla former av tips. De nås på 114 14, dygnet runt. Vid akut information/anmälan är det alltid 112 som gäller.

Tyresö Trafikskola, Körkortsakuten, Hundblick och Dog ValleyTyresö Trafikskola

De gator som drabbas av bostadsinbrott får tillsyn av Tyresö Trafikskola och Körkortsakuten som då övningskör extra mycket på adresserna. Dessutom är hunddagisen Hundblick och Dog Valley ute och går promenader med hundar på inbrottsdrabbade gator. De allra flesta bostadsinbrott sker på dagtid när det ofta är tomt i bostadsområdena. Tyresö Trafikskola, Körkortsakuten, Hundblick och Dog Valley hjälper då till att skapa ett tryggare Tyresö.

Vill ditt företag eller din verksamhet vara med och öva tillsyn i Tyresö? Skicka ett e-postmeddelande till Tyresö kommuns Brottsförebyggande samordnare Linda Wikman för mer information.

Tillsammans kan vi få ett tryggare och trivsammare Tyresö!


Publicerad av: Linda Wikman

Senast uppdaterad: 2017-03-28

Högermeny

Kontakt

Säkerhetsenheten

Postadress:
135 81 Tyresö
Besöksadress:
Marknadsgränd 2
Tyresö centrum
  • 08-578 291 00

Politiskt ansvar