Tyck till om tyreso.se

Operation märkning

Märk dina värdesaker och krångla till det för tjuven!

Tyresö kommun har tillsammans med polisen startat en kampanj kringOperation märkning i Tyresö Operation märkning. Det är egentligen inget nytt sätt att arbeta på men har glömts bort av många genom åren.

Varför ska man märka sina saker?

Tjuven vill oftast sälja det stulna godset för att få pengarna. Det kan bli betydligt svårare att sälja varan om den är märkt. Värdet på varan blir därför lägre och tjuven undviker att ta märkta föremål om det finns omärkta i närheten. Kampanjen omstartade i Tyresö under 2010 eftersom vi har många inbrott i hantverkarbilar där stora mängder verktyg stjäls. Kampanjen riktade sig först till alla hantverkare för att få dem att märka sina verktyg.

Sedan så är det också så att om polisen hittar stulna föremål så är det betydligt lättare att hitta den rätte ägaren om föremålen är märkta på något sätt. Det betyder att chansen att få tillbaka sina saker ökar.

Var kan man märka sina saker?

Besök en lokal bygg- eller verktygshandel i Tyresö och fråga eller bege dig till närmaste polisstation.

Om man tar med sig sina saker till dessa ställen så får man låna utrustningen på plats samt få klistermärke med Operation märkning-symbolen.

Dessutom erbjuder Tyresö Bostäder tillsammans med Svenska Stöldskyddsföreningen sina hyresgäster att gratis låna märkutrustning så att man kan märka sina ägodelar hemma. Kontakta Tyresö Bostäder för mer information.

Tyresö Bostäder

Och slutligen - innan du köper en bil, moped eller något annat föremål så kan du göra en kontroll via Larmtjänst hemsida Stöldtipset om den är anmäld stulen. Se vidare under relaterad information.


Publicerad av: Linda Wikman

Senast uppdaterad: 2016-11-28

Högermeny

Kontakt

Säkerhetsenheten

Postadress:
135 81 Tyresö
Besöksadress:
Marknadsgränd 2
Tyresö centrum
  • 08-578 291 00

Politiskt ansvar