Tyck till om tyreso.se

Vill du hjälpa brottsoffer?

Publicerad den: 2017-01-24

Har du tid? Vill du hjälpa medmänniskor som utsatts för brott? Då kanske ett uppdrag som stödperson eller vittnesstödjare kan vara något för dig! Brottsofferjouren i Nacka, Tyresö, Värmdö söker nya stödpersoner och vittnesstödjare.

Brottsofferjouren är en ideell förening som hjälper personer som blivit utsatta för brott. Tyresö kommun ersätter Brottsofferjouren i Nacka Tyresö Värmdö för att de ska erbjuda stöd kommuninvånare som utsatts för brott.

Ett volontäruppdrag inom Brottsofferjouren är spännande, lärorikt och meriterande. Alla volontärer erbjuds fortlöpande utbildning och handledning.

Stödperson
Som stödperson ger du stöd till brottsoffer, vittnen och anhöriga. Stödpersonens uppgift är att ta kontakt med brottsutsatta via telefon för att erbjuda stöd, uppdraget kan ligga på dag- eller kvällstid, vardag eller helg.

Vittnesstödjare
Som vittnesstödjare finns du till hands på Nacka tingsrätt och hjälper vittnen, målsäganden samt anhöriga med praktisk information och stöd i samband med en brottmålsrättegång, uppdraget gäller vardag under dagtid. 

Nästa utbildning startar upp den 4 februari 2018 med slutdatum 22 februari.

Alla uppdrag är ideella och till höger kan du läsa mer om uppdragen och hur du ansöker.

Vill du bli styrelseledamot?

Brottsofferjouren Nacka, Tyresö, Värmdö söker engagerade och drivna styrelseledamöter och här kan du läsa mer om detta och hur du ansöker


 

 

 

 

 Publicerad av: Linda Wikman

Senast uppdaterad: 2018-01-03

Högermeny

Kontakt

Säkerhetsenheten

Postadress:
135 81 Tyresö
Besöksadress:
Marknadsgränd 2
Tyresö centrum

Politiskt ansvar