Tyck till om tyreso.se

Falsk mattförsäljare!

Publicerad den: 2011-06-21

Falska försäljare av olika varor dyker upp lite då och då. Senast den 20 september uppmärksammades det här i Tv-nyheterna. Åter vill vi därför påminna om att en "försäljare" hört av sig både via telefon och hembesök i försök att sälja eller "ge bort" mattor till boende i Tyresö och Älta.

Falsk mattförsäljare i TyresöFöräljare som dyker upp vid ytterdörren eller hör av sig via telefon ska man alltid vara försiktig med. Det finns mängder av bedragare som gör sitt yttersta för att lura till sig pengar eller lura sig in i någons bostad.

Ibland har de gjort ordentliga eftersökningar och vet vad kunden heter, vad make/maka heter med mera. Sådana uppgifter liksom födelseår och annat kan man lätt hitta på internet om de allra flesta. Därför kan det exempelvis låta som om försäljaren tidigare varit i kontakt med den tilltänkta kunden.

Redan den 21 juni kom det till kommunens och polisens kännedom att en man kontaktat boende i Tyresö med ett erbjudande om att få persiska mattor "gratis". Mannen hävdar att det utsatta paret köpt mattor tidigare av mannens numer avlidne far. Problemet är att paret i fråga aldrig köpt eller äger några persiska mattor.

Flera kontaktförsök av det här slaget har därefter genomförts i både Tyresö och Älta. Personen som kontaktar Tyresö- och Ältaborna drar lite olika historier men det hela slutar alltid med att en matta ska "skänkas bort" eller att man får ett erbjudande om att köpa en med 90% rabatt eller något liknande.

Det som den här försöljaren troligen är ute efter är att han vill "skänka" eller sälja "billiga" mattor men att den som ska ta emot mattan måste betala för frakt eller dylikt. Troligtvis i förskott.

Kort sagt, var observant och undersök noga innan du tackar ja till erbjudanden via telefon eller köper en vara i dörren. Om du är intresserad av lås, larm, brandsläckare, mattor, dammsugare eller något annat är det bättre om du själv tar kontakt med en försäljare och inte det omvända!


Publicerad av: Linda Wikman

Senast uppdaterad: 2012-01-31

Högermeny

Kontakt

Säkerhetsenheten

Postadress:
135 81 Tyresö
Besöksadress:
Marknadsgränd 2
Tyresö centrum

Politiskt ansvar