Tyck till om tyreso.se

Välkommen på möte om grannsamverkan

Publicerad den: 2018-02-01

Antalet anmälda bostadsinbrott har ökat i länet. Kommunen vill tillsammans med polisen försöka vända denna tråkiga trend. En väl ­beprövad arbetsform för att förebygga inbrott är grannsamverkan. Nu är det dags för det årliga mötet.

– Vi behöver fler engagerade kommuninvånare. Ett lyckat grannsamverkansarbete ger också en bättre grannsämja och en bättre gemenskap i området, säger Ola Åkesson, kommunens brottsförebyggande strateg.

Kommunen bjuder in till det årliga grannsamverkansmötet 19 februari. Passa på att engagera dig du också och gör skillnad. 

TID: måndagen den 19 februari kl 18.30-20.00
PLATS: Bio Forellen, Bollmora torg, Tyresö centrum
ANMÄLAN OCH FRÅGOR: ola.akesson@tyreso.se. Anmälan senast 16 februari.

Om mötet

Alla är välkomna, de som redan har en fungerande grannsamverkan, de som funderar på att starta upp en eller de som bara är intresserade av att få information!

På plats finns Ola Åkesson, brottsförebyggande strateg i Tyresö kommun, Therese Löthman, kommunpolis och Claes Stjernström, brottsförebyggare hos polisen. Vi går igenom året som gått i Tyresö: Hur ser brottsligheten ut i Tyresö? Brottsstatistik för 2017? Har grannsamverkan någon betydelse? Hur kan vi bli ännu bättre?

På mötet kan den som behöver få med sig nya grannsamverkansskyltar att sätta upp i bostadsområdet. Vi bjuder på fika.

Här kan du läsa mer om grannsamverkan


Publicerad av: christine.salomonsson@tyreso.se

Senast uppdaterad: 2018-02-01

Högermeny

Kontakt

Säkerhetsenheten

Postadress:
135 81 Tyresö
Besöksadress:
Marknadsgränd 2
Tyresö centrum

Politiskt ansvar