Tyck till om tyreso.se

Besökare positiva till Kultur i höstmörkret

Få av Tyresöpanelens deltagare besökte något evenemang under kulturveckan Kultur i höstmörkret i november. Men de som gjorde det var positiva. Fyra av tio hade inte uppmärksammat att en kulturvecka anordnades.

Under kulturveckan Kultur i höstmörkret bjöd Tyresö kommun och ett tjugotal kulturaktörer bjöd Tyresö kommun på ett fullmatat program.

Enkäten visade att fyra av tio av paneldeltagarna inte kände till evenemanget. Övriga hade uppmärksammat det via olika informationskanaler, främst via lokaltidningen Mitt i Tyresö, webbplatsen tyreso.se, kommunens digitala nyhetsbrev och Facebook-sida. Höstens kulturbroschyr och programbladet var inte lika spritt och det var också få som fått information av vän eller granne.

Trots kännedomen var det dock få som deltog i något av arrangemangen, faktiskt bara tio av 86 svarande. De som deltog var i stället desto mer entusiastiska. Och flera beklagade att de inte haft möjlighet att delta. Konstrundan var det som lockat flest av Tyresöpanelens deltagare.

- Det är roligt med alla positiva omdömen som strömmar till från olika håll. Nu satsar vi på att göra Kultur i höstmörkret till ännu en tradition i Tyresö, säger Dick Bengtson (M), kultur- och fritidsnämndens ordförande.

Förslag på nyheter till kommande Kultur i höstmörkret var mer film och musik, exempelvis klassisk musik. Flera förslag till aktiviteter under årets övriga veckor lämnades också.


Publicerad av: karin.hassler@tyreso.se

Senast uppdaterad: 2017-01-03

Högermeny

Relaterad information