Tyck till om tyreso.se

Frågeomgång 3, 2013

I den tredje och sista frågeomgången 2013 fick Tyresöpanelens deltagare tycka till om ny teknik och valfrihet inom äldreomsorgen. Bakgrunden är den ökande andelen äldre kommer att ställa stora krav på äldreomsorgen. Fram till 2025 kommer förväntas antalet Tyresöbor över 80 år mer än fördubblas från knappt 1400 till över 3000. Fler äldreboenden och mer personal inom äldreomsorgen kommer att krävas.

Frågeomgång 3, 2013 innehöll också frågor om den kulturvecka som för första gången genomfördes i november 2013. Tillsammans med ett tjugotal kulturaktörer bjöd Tyresö kommun på ett fullmatat program.


Frågeomgång 3, 2013

  • Positivt om teknik inom äldreomsorgen

    Tyresöpanelen är övervägande positiv till ny teknik. Det både ur ett äldre- och ett anhörigperspektiv. I fritextsvaren uttrycktes dock en rad betänkligheter, framför allt ur den äldres synvinkel.

  • Besökare positiva till Kultur i höstmörkret

    Få av Tyresöpanelens deltagare besökte något evenemang under kulturveckan Kultur i höstmörkret i november. Men de som gjorde det var positiva. Fyra av tio hade inte uppmärksammat att en kulturvecka anordnades.

Publicerad av: karin.hassler@tyreso.se

Senast uppdaterad: 2017-01-03

Högermeny

Relaterad information