Tyck till om tyreso.se

Frågeomgång 1, 2014

Denna frågeomgång handlade om vad Tyresöpanelen skulle vilja se i ett nytt kulturhus.

34 kvinnor och 37 män svarade, vilket är cirka hälften av Tyresöpanelens deltagare. Sex av tio svarande var mellan 41 och 60 år.

De flesta ville ha fokus på professionell kultur snarare än eget skapande. Bibliotek och biograf anses som viktigast, därefter konsertsal, teatersalong, försäljning av lokalt konsthantverk och konsthall.

Ett kafé med möjlighet till internetuppkoppling bör finnas, liksom besöksdatorer, anslagstavlor och barnrum. Intresset för ett lokalhistoriskt arkiv för egen utforskning av Tyresös historia verkar också vara stort.

- Det är tydligt att Tyresöborna prioriterar platser att samlas på såsom bibliotek, bio och plats för olika typer av publika evenemang. För egna aktiviteter finns ju redan kulturcentrum Kvarnhjulet, så det behovet är i mångt och mycket redan tillgodosett. Den här undersökningen blir en av många viktiga pusselbitar i dialogen med Tyresöborna när vi fortsätter arbetet med att forma kommunens första kulturhus, säger Dick Bengtson, (M), ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

En sammanställning av svaren finns under relaterad information.


Publicerad av: karin.hassler@tyreso.se

Senast uppdaterad: 2017-01-03

Högermeny

Relaterad information