Tyck till om tyreso.se

Iréne Hededal blir förvaltningschef

Publicerad den: 2016-09-07

Iréne Hededal har utsetts till förvaltningschef för utvecklingsförvaltningen. Hon har varit tillförordnad på posten sedan 1 januari och kom då från tjänsten som chef för kulturavdelningen.

– Jag är mycket nöjd med det arbete Iréne Hededal utfört under sin tid som tillförordnad chef och det är alltid roligt att kunna rekrytera internt. Vi vill ju erbjuda våra medarbetare goda utvecklingsmöjligheter, säger kommundirektör Bo Renman.

Iréne HededalIréne kommer från teatervärlden där hon var konstnärlig ledare för en fri grupp. Hon hade sitt första jobb i Tyresö 2004 då hon var projektanställd som forntidspedagog vid järnåldersgravarna vid Alby. Sen har karriären gått snabbt, via kulturskola och chef för kulturavdelningen till att nu få ansvar för kultur och fritid, gymnasium, vuxenutbildning och arbetscentrum.

– Det är med stor glädje som jag tar mig an uppdraget att leda och vidareutveckla förvaltningens verksamheter tillsammans med alla duktiga medarbetare. Under våren har fokus legat på att sätta mig in i de delar som var nya för mig, främst gymnasie- och arbetsmarknadsfrågorna, säger Iréne Hededal och fortsätter:

– Tjänsten som chef för utvecklingsförvaltningen innehåller alla de delar som jag genom livet haft fokus på – utbildning, socialt arbete, kulturliv, en rik fritid och en hållbar framtid. Vi jobbar med att ge människor i olika åldrar och livssituationer förutsättningar att utvecklas och se sina möjligheter. Där är den kommunala verksamheten en fantastisk plattform och det är spännande att få vara en del av demokratiprocessen och samhällsbygget. Om jag ska lyfta en fokusfråga så är det inkludering. Det utifrån integration, delaktighet och tillgänglighet. Det ska bli spännande att verka för ett brett samarbete kring dessa frågor.


Publicerad av: karin.hassler@tyreso.se

Senast uppdaterad: 2016-09-08

Högermeny