Tyck till om tyreso.se

Sveriges kvalitetskommun

Tyresö deltar i Sveriges kvalitetskommun 2017, en tävling där man utvärderar deltagarnas kvalitet på en kommunövergripande nivå.

Utvärderingen görs med ledning av Kommunkompassen. Kommunkompassen genomförs av ett expertteam från Sveriges kommuner och landsting. Över 100 kommuner har använt sig av Kommunkompassen. Kommunen får en genomgång av sina starka och svaga sidor och tips om vart man kan vända sig för att få goda förebilder.

Kävlinge kommun blev Sveriges kvalitetskommun 2015.

År 2017 deltar 10 kommuner: Gnosjö, Helsingborg, Norsjö, Tranemo, Tyresö, Upplands Väsby, Vallentuna, Västerås, Ängelholm och Örnsköldsvik. I april meddelades att sex kommuner har nominerats och Tyresö är en av dessa sex. Utmärkelsen delas ut för åttonde gången den 14 november 2017. Det sker vid en högtidlig ceremoni i samband med Kvalitetsmässans invigningsgala.

Tyresö kommun har deltagit i tävlingen sedan 2003.

Beskrivning av verksamheten

Varje kommun som deltar har lämnat en beskrivning av sin verksamhet på fyra sidor samt svarat på 50 kryssfrågor. Alla kommuner som sökt utmärkelsen blir utvärderade med hjälp av Kommunkompassen. Egenbeskrivningen och Kommunkompassen ligger till grund för nomineringen.

Bakom utmärkelsen Sveriges Kvalitetskommun står Kvalitetsmässan, Sveriges Kommuner och Landsting, Saco och Vision.


Publicerad av: webmaster@tyreso.se

Senast uppdaterad: 2017-08-16

Högermeny

Kontakt

Kommunstyrelseförvaltningen

Kvalitetschef
Catrin Ullbrand
Postadress:
Tyresö kommun
135 81 Tyresö
Besöksadress:
Marknadsgränd 2

Politiskt ansvar