Tyck till om tyreso.se

Sveriges kvalitetskommun

Tyresö deltar i Sveriges kvalitetskommun 2015, en tävling där man utvärderar deltagarnas kvalitet på en kommunövergripande nivå.

Utvärderingen görs med ledning av Kommunkompassen. Kommunkompassen genomförs av ett expertteam från Sveriges kommuner och landsting. Över 100 kommuner har använt sig av Kommunkompassen. Kommunen får en genomgång av sina starka och svaga sidor och tips om vart man kan vända sig för att få goda förebilder.

Örebro kommun blev Sveriges kvalitetskommun 2013.

År 2015 deltar 16 kommuner: Borås, Eskilstuna, Grästorp Helsingborg, Karlskrona, Karlstad, Kävlinge, Lidköping, Norsjö, Sigtuna, Strängnäs, Tranemo, Tyresö, Västerås, Ängelholm och Örnsköldsvik. I april meddelas vilka 3-7 kommuner som nomineras. Utmärkelsen delas ut för sjunde gången den 3 november 2015. Det sker vid en högtidlig ceremoni i samband med Kvalitetsmässans invigningsgala.

Tyresö kommun har deltagit i tävlingen vartannat år från 2003.

Beskrivning av verksamheten

Varje kommun som deltar har lämnat en beskrivning av sin verksamhet på fyra sidor samt svarat på 50 kryssfrågor. Alla kommuner som sökt utmärkelsen blir utvärderade med hjälp av Kommunkompassen. Egenbeskrivningen och Kommunkompassen ligger till grund för nomineringen.

Bakom utmärkelsen Sveriges Kvalitetskommun står Kvalitetsmässan, Sveriges Kommuner och Landsting, Swedbank och Vision.

Sveriges kvalitetskommun 2015

Tyresös bidrag till Sveriges kvalitetskommun 2015

50 kryssfrågor - Tyresö kommun 2015

Sveriges kvalitetskommun 2013

Tyresös bidrag till Sveriges kvalitetskommun 2013

50 kryssfrågor - Tyresö kommun 2013

 


Publicerad av: webmaster@tyreso.se

Senast uppdaterad: 2014-12-15

Högermeny

Kontakt

Kvalitetsenheten

Controller
Per-Olof Lindfors

Politiskt ansvar