Tyck till om tyreso.se

Instagram

Med Instagram visar vi upp attraktiva Tyresö. Följ Tyresöbor, kommunens verksamheter, föreningar, kändisar och chefer under en vecka på Instagram! Här visar de sin bild av Tyresö.

Instaklipp

Från och med vecka 16 2016 får en person som bor eller arbetar i Tyresö ansvar för Tyresö kommuns Instagram-konto under en vecka. Tillsammans skapar vi bilden av vår vackra kommun och det som är på gång här!

Följ vårt Instagram-flöde: http://instagram.com/tyresokommun eller via Instagram-appen.

Veckans instagrammare - #jagärtyresö

 

BibliotekVecka 3: Tyresö bibliotek. Hej! Den här veckan får ni följa med oss på Tyresö bibliotek. Kul att få visa allt som händer på våra tre bibliotek. Mycket mer än bara böcker! Fast väldigt mycket böcker såklart. Trevlig måndag! #tyresö 📚

 

 

FriskisoSvettisVecka 2: Friskis&Svettis i Tyresö. Den här veckan får du hänga med Friskis&Svettis Tyresö! Här ser du ungefär 120 av våra 200 ideella funkisar som kickade igång träningsvåren igår! #viärtyresö #upptäcktyresö #friskistyreso

 

ST-cupVecka 52 och vecka 1: Tyresö FF:s ST-cupen. Nu startar 36:e upplagan av Tyresö FF:s ST Cupen när den första av nästan 1500 matcher blåstes igång. Turneringen, den största inomhusturneringen i världen för barn- och ungdomar, spelas i Tyresöhallen, Strandhallen och Slottshallen mellan 27-30 december och 2-8 januari med matcher i princip hela dagarna. Kom och titta! www.stcupen.tyresoff.se #tyresöff #stcupen #välkommenfotbollsförälder #viärtyresö

Förskolan SkrindanVecka 51: Förskoleenheten Hanviken/KumlaVälkomna att hänga med förskolorna Kumla och Skrindan så här veckan innan jul. Här kommer ni att få se vad vår verksamhet bjuder på. Vi jobbar utifrån det kompetenta och det självständiga barnet där pedagogerna är medforskare. Välkomna önskar Josefine Svensson, förskolechef och alla pedagoger.
#viärtyresö #tyresö #kumlaförskola

Tekniska kontoretVecka 50: Tekniska kontoret. Hej! Denna vecka kan du följa delar av Tekniska kontoret i vårt arbete. Vi kommer guida dig i verksamheterna vatten och avlopp, gator och parker, trafik, viltvård samt Alby friluftsgård och naturreservat. Häng med! #viärtyresö

 

Maxi SvenssonVecka 49:Maxi Svensson, konstnär. Hej! Jag heter Maxi Svensson och är 11 år. Jag gillar att måla och den här veckan får ni följa mig. Just nu målar jag mycket inför min utställning på Lars Lerins Sandgrund i mars 2017. Kolla här: www.sandgrund.org #tyresö #sandgrund #maxikonst

 

Karin HasslerVecka 48: Karin Hassler, kommunikationschef. Hej! Jag heter Karin Hassler och denna vecka får jag låna detta konto för att berätta om min arbetsvardag som kommunikationschef. Idag på förmiddagen hade jag medarbetarsamtal med en av de mycket engagerade och kompetenta kommunikatörerna. #högaambitioner #kuljobb #viärtyresö

MonikaLarsson och Helena TVecka 47: Barn- och utbildningsförvaltningens kontor. Hej! Vi på förvaltningskontoret jobbar främst med att se till att våra förskolor och skolor har bästa möjliga förutsättningar för att ge barn och elever i #tyresö en trygg, lustfylld och lärorik utbildning. Denna vecka får ni hänga med bakom kulisserna på kontoret - vad gör vi egentligen hela dagarna?

InstagramkulturihostmorkretVecka 45 och 46: Kultur i höstmörkret. På lördag börjar Kultur i höstmörkret, en vecka full av upplevelser. Författarträffar, konst, konserter, film och föredrag. Prova körsång, vävning eller att dansa dancehall. Kolla på Tyreso.se/kulturihostmorkret! #upptäcktyresö #höstmörker

 

KulturskolanVecka 44: Höstlov på kulturskolan. Denna vecka får du följa höstlovsaktiviteterna på Kvarnhjulet! #tyresokommun #höstlovtyresö #höstlovskul #jagärtyresö #upptäcktyresö

 

 

Gunilla BergVecka 43: Näringslivsdagen Hej! Jag heter Gunilla Berg och är näringslivschef i Tyresö. Den här arbetsveckan är extra kul, för på fredag är det näringslivsdag med företagarmässa, rekryteringsmässa, utmärkelser och galakväll i samarbete med Företagarna, Tyresö. Följ med!


Tyresö gymnasiumVecka 42: Tyresö gymnasium Välkommen till en vecka med Tyresö gymnasium. I helgen är det gymnasiemässa. Följ oss under veckan och få reda mer om hur det är att plugga här.

 

 

RenhållningsavdelningenVecka 41: Tyresö kommuns renhållning Hej! Det är vi som är renhållningen och vi ser till att ditt hushålls-, mat-, grov-, el-, trädgårds-, slam- och fettavfall samt latrin och farliga avfall samlas in och behandlas på ett så miljömässigt bra sätt som möjligt. Följ oss denna vecka för att veta mer om avfallshanteringen i Tyresö!

 

E-medborgarvecka 2006Vecka 40: E-medborgarveckan Hej! E-medborgarveckan är i full gång på torget i centrum. Rolf var en av de första att besöka oss. Välkommen du också, med frågor, synpunkter och förslag. #tyresö #e-medborgarveckan #tyresö-kommun #jagärtyresö #digidel

 

TyresösimsällskapVecka 39: Tyresö simsällskap
Hej och välkomna ner i poolen! Denna vecka är det Tyresös alldeles egna simklubb, Tyresö Simsällskap, som kommer att visa sin bild av Tyresö. Vi är en 27-årig klubb med drygt 500 aktiva i en verksamhet för alla åldrar och mål! Under veckan kommer ni att få en inblick i alla delar av vår verksamhet; simskola, teknikskola, tävlingsgrupper och motionsgrupper.


Rotvik förskola

Vecka 38: Cassiopeja och Rotvik förskolor

Välkomna till vecka 38 med oss på förskolorna Cassiopeja och Rotvik! Vi arbetar med barns självständighet och nyfikenhet och är själva medforskare i det barnen undersöker på förskolan. Mycket mer kommer ni få ta del av under veckan.

Vecka 37: Lina Löfström Baker

Lina LöfströmJag heter Lina Löfström Baker och ska hålla kommunens insta denna vecka. Jag är konstnär och fotograf (inte alltid i den ordningen) och bor på Tyresö Brevik med min familj nära Trinntorp, i ett 'fritidshus' från 55. 

 

Vecka 36: Fornuddens och Sofiebergs skolor

Denna vecka är det vi på Trollbäckens skolor - Sofiebergsskolan och Fornuddens skola som fått förmånen att låna Tyresö kommuns Instagramkonto. Vi visar bilder från olika delar av vår fina verksamhet - under skoltid och under fritidstid.

 

Vecka 35: Tyresöfestivalen

InstagramTyresöfestivalDenna vecka följer vi förberedelserna inför Tyresöfestivalen, Tyresös stora folkfest som i år hålls den 3 september! Läs mer på tyreso.se/tyresofestivalen

 

 

Vecka 34: Tyresö kommuns översiktsplan
ÖversiktsplanTyresö kommuns översiktsplan tar över rodret för kommunens Instagramkonto igen. Denna gång med bilder och information om förslaget om hur Tyresö ska växa fram till år 2035. Tyck till och Tyck om om Tyresö nu när granskningsförslaget har skickats ut till alla hushåll.


Vecka 33: Hanvikens SK
Hanvikens SKVecka 33 blir det fotboll för hela slanten på Tyresö kommuns Instagram. Hanvikens SK har fotbollscamp hela veckan och på lördagen arrangerar Hanvikens SK och Tyresö FF ”Fotbollens dag 2016” på Tyresövallen och Trollbäckens IP.

 

Vecka 32: Maria Nelander

Maria NelanderJag heter Maria Nelander och bor i fantastiska Öringe i Tyresö, är Tyresöbo sedan 2002. Jag fotograferar mycket i närheten av vatten och under veckan kommer ni att få hänga med mig till flera av mina favoritplatser i Tyresö. Havet är min favorit men då vi även har fina insjöar så tar vi även en tur till någon eller några sjöar. Häng med mig runt om i vår vackra kommun!

Vecka 31: Tyresögymnastiken
TyresögymnastikenHej, denna vecka ska ni få följa oss i Tyresögymnastiken och hänga med på vårt årliga gymnastikläger i Dalhallen, just nu är det kvällsutmaningar och korvgrillning som står på schemat.

 

Vecka 30: Tyresö kommuns översiktsplan

ÖP EmmaVecka 30 kommer du att få reda på mer om Tyresö kommuns framtidsplaner. Hur Tyresö kommun ska utvecklas fram till 2035. Just nu pågår granskning av ett utvecklat förslag och du kan vara med och påverka.

 

 

Vecka 28-29: Stafetten har semester

Vecka 27: Tyresö fritidsgårdar

FritidsgårdarHäng med Tyresö fritidsgårdar på olika aktiviteter i sommar. Denna vecka visar vi hur kul du kan ha det hos oss!

 

 

 

Vecka 26: Kommunarkivet

KommunarkivetVad gömmer sig i Tyresö kommuns arkiv? Här sparas alla kommunens handlingar. Under veckan kommer arkivarierna Cecilia Lundin och Helene Boman att avslöja några av arkivets hemligheter : ) 

 

 

Vecka 25: Uddbybonden David Neveling

David uddbybondeDen här veckan får ni följa mig, David Neveling, och vårt arbete på Uddby gård, Tyresös jordbruk i Alby naturreservat. Häng med till landet i stan! #jagärtyresö

 

 

Vecka 24: Sanna Hagström

Sanna HagströmJag heter Sanna Hagström och är en entusiastisk amatörfotograf. Jag fotar mycket natur, landskap och trädgård. Jag gillar även streetphoto och jagar även vänner o släkt med min kamera. Ett nytt intresse är att fota på natten och fånga till exempel norrsken. Jag och min familj har bott i Tyresö i Öringe i över 20 år. Jag jobbar med eHälsa och IT på Sös. Under den här veckan kommer jag ta med er till några av mina favoritställen i vackra Tyresö.

Vecka 23: Fårdala skola

Fårdala skolaDen här veckan följer ni Fårdala skola. Vi är en F-6 skola fylld med fantastiska elever och pedagoger. 


 

Vecka 22: Tyresö gymnasium

Tyresö gymnasiumTyresö gymnasium tar den här veckan över stafettpinnen. På fredag är det dags för studenten och under veckan får vi följa olika utbildningar och få reda på mer om vad som händer och sker på kommunens gymnasium.

 

 

Vecka 21: Säkerhetsenheten

SäkerhetsenhetenSist ut i maj får ni följa oss på säkerhetsenheten - Maj Ingels Fagerlund som är säkerhetschef och Malin Johnsson som är brottsförebyggare. Vi kommer att ge er inblick i vår värld med medborgardialog i Tyresö Centrum, spännande möten och lanseringen av vår nya e-tjänst!

 

Vecka 20: Tyresö medeltidsdagar

Tyresö medeltidsdagarTyresö kulturenhet arrangerar varje år Tyresö medeltidsdagar. I år är dessa den 21 och 22 maj och denna vecka får vi följa förberedelserna och även hela helgens festligheter och spektakel. 

 

 

Vecka 19: Tyresö ryttarförening

Tyresö ryttarföreningTyresö Ryttarförening är ridskolan i kommunen som vänder sig till hela familjen. Vårt engagemang för barn och ungdomar är stort och av våra 650 ridande varje vecka är 80 % barn och ungdomar under 20 år! Tillsammans med hästar och ponnyer utbildar vi ryttare och framtidens ledare i en fantastisk miljö på Fårdala gård – Varje dag!

Vecka 18: Elin Waltersson, gastronomisk chef

Elin WalterssonTyresö kommuns gastronomisk chef, Elin Waltersson, kommer att under veckan att ge ett smakprov på måltiderna som serveras i kommunen. Elin är anställd sedan årsskiftet och har som uppdrag att ta fram en ny måltidsorganisation för alla kök inom förskola, skola och gymnasium i Tyresö kommun.

 

Vecka 17: Teaterföreningen Najkit
NajkitTeaterföreningen Najkit satte upp sin allra första föreställning år 2013 och har sedan dess spelat för tusentals skolbarn och Tyresöbor. Under denna vecka kommer vi gå bakom kulisserna och få följa dem genom rep, riggning, sketcher, föreställningar och mycket mer! Vecka 16: Tobbe Trollkarl
Tobias blomFörst ut som veckans instagrammare är Tyresöbon Tobias Blom, 40 år. Tobias är mera känd som Tobbe Trollkarl och är en populär programledare och underhållare som ska ge stafettkontot en magisk start. Hela veckan den 18 april till 24 april kommer han att ge sin bild av Tyresö kommun.

 

 

 

 

Vill du också använda Instagram-kontot? 
Vad roligt i så fall! Det är enkelt att anmäla ditt intresse. Mejla info@tyreso.se tillsammans med en kort beskrivning av dig själv samt ditt användarnamn på Instagram. Vi återkommer inom kort med besked.

 

 Publicerad av: annika.roed@tyreso.se

Senast uppdaterad: 2017-01-16

Högermeny