Tyck till om tyreso.se

Instagram

Med Instagram visar vi upp attraktiva Tyresö. Följ Tyresöbor, kommunens verksamheter, föreningar, kändisar och chefer under en vecka på Instagram! Här visar de sin bild av Tyresö.

Instaklipp

Instagramstafetten: En person som bor eller arbetar i Tyresö får ansvar för Tyresö kommuns Instagram-konto under en vecka. Tillsammans skapar vi bilden av vår vackra kommun och det som är på gång här!

Följ vårt Instagram-flöde: http://instagram.com/tyresokommun eller via Instagram-appen.

Veckans instagrammare - #jagärtyresö

 

Sandra_RundbergVecka 50: Tyresöbon Sandra Rundberg. God morgon i hagelstormen! Jag heter Sandra Rundberg och den här veckan ska ni få följa mig och mitt liv som trebarnsmamma och förskolepedagog här i Tyresö. Det blir en aktiv vecka med en hel del Luciafirande.

Christopher_EkholmVecka 49: Tyresöbon Christopher Ekholm. Denna vecka kommer ni att få följa mig Christopher Ekholm. Ni kommer att få se min passion i stillbild. Allt från den vackra naturen vi har till massa annat gott. @fotografchrisKulturskolanVecka 48: Kulturskolan. Denna vecka får du följa med Tyresö kulturskola - för dig som är mellan 5 och 19 år och vill ägna dig åt musik, dans, teater eller bild på din fritid.

 

SaganInstagramVecka 47: Sagans förskola. Denna vecka får du följa med förskolan Sagan på aktiviteter. Förskolan Sagan är en centralt belägen förskola i Tyresö med barn i åldrar 1-5 år
Näringslivsdagen 2017Vecka 46: Tyresö kommun. Denna vecka får du följa olika evenemang kommunen är med i, bland annat kvalitetsmässan i Göteborg och Näringslivsdagen

 


InstagramtrollbVecka 45: Trollbäckens utveckling. Denna vecka följer vi stadsbyggnadsförvaltningen som berättar om förslaget till utveckling av Trollbäckens centrumstråk. Samråd pågår till 30 november

 


KonstverkVecka 44: Höstlov med Tyresö kultur och bibliotek. Denna vecka är det höstlov och kultur och bibliotek på Tyresö kommun berättar vad du kan hitta på.

 

 

RenhallningsenhetVecka 43: Renhållningsenheten. Hej! Den här veckan får du följa oss på renhållningsenheten i Tyresö kommun. Vi ser till att Tyresöbornas cirka 35 000 ton hushålls-, mat-, grov-, el-, slam-, och fettavfall samt farliga avfall samlas in varje år och behandlas på ett så miljömässigt bra sätt som möjligt. Följ oss denna vecka för att veta mer om avfallshanteringen i Tyresö.

PeterinstagramVecka 42: Tyresöbon Peter Cederblad. Hej, den här veckan får ni följa mig Peter Cederblad @p_cederblad . Inflyttad Tyresöbo sedan 2009, bor i Krusboda. Under den här veckan får ni följa med mig på min hobby som landskapsfotograf i det vackra Tyresö. 

 

BiblioteketVecka 41: Biblioteksveckan. Hej! Den här veckan kommer ni att få följa oss på Tyresö kultur och bibliotek. Biblioteksveckan går av stapeln idag och vi vill i samband med den visa alla roliga saker som händer på våra bibliotek. Så här ser några av oss ut. 😄


SusieBVecka 40: Krusboda skola. Hej. Jag heter Susie Broquist Lundegård och är rektor på Krusboda skola. Denna vecka ska ni få följa oss och få en inblick i vår verksamhet.

 


ElsaVecka 39: Tyresöbon Elsa Röed Enblom. Jag gillar bland annat att rita och dansa... Så det är det ni kommer få följa den här veckan. Vi får se hur det går! #jagärtyresö

 


Söderssollogga

Vecka 38: Söders - Tyresö. Vecka 38 följer vi Söders-Tyresö. Söders är en orienterings- och skidklubb i Tyresö med verksamhet för alla åldrar. Häng med på en vecka fylld med orientering! NadjacykelkorgVecka 37: Tyresöbon Najda Meidal. Denna vecka följer du mig Nadja Neidal, Tyresöbo här på Instagramstafetten. Jag jobbar i kommunens Servicecenter, så det kommer även bilder därifrån.

 

 

Mikael OrdeniusVecka 36: Tyresöbon Mikael Ordenius. Vecka 36 följer vi Mikael Ordenius som kommer cykla fram genom kommunen mellan hem/jobb/förskola och allt som vi hittar däremellan.
Tyresöfestivalen 17Vecka 35: Tyresöfestivalen. Vecka 35 får vi följa planeringen av Tyresöfestivalen, ett samarbete mellan Tyresö fritidsgårdar, Fritid och friluft och Kultur och bibliotek.

 


Strands förskoleenhetVecka 34: Strands föreskoleenhet. Välkomna till Strands förskoleenhet i Tyresö. Vår enhet består av Strandpärlan, Tyresö förskola och Slottsvillan. Vi kommer ha hand om kommunens Instagram den här veckan och ser fram emot att visa er vår verksamhet!

 

 

Sommaruppehåll

 

Tyresö FotoklubbVecka 25: Tyresö Fotoklubb. Denna vecka kommer ni få följa Tyresö Fotoklubb, ni kommer att få se en massa bilder ifrån våra medlemmar och även ifrån en del aktiviteter vi har haft under året. WWW.tyresofotoklubb.se

 


Bergfotens skolaVecka 24: Bergfotens skola. Nu är det snart skolavslutning och den här veckan är det Bergfotens skola som har tagit över Instagramstaffetten. 

 

 

Tyresö gymnasiumVecka 23: Tyresö gymnasium. Hej alla Tyresöbor! Under denna veckan får ni följa oss på Tyresö gymnasium och får möjlighet att ta del av vår verksamhet.

 


C3LVecka 22: C3L, vuxenutbildning i Tyresö kommun. Hej alla Tyresövänner! Under den här veckan är det vi på C3l som gästar det här kontot. C3l står för Centrum för livslångt lärande. Det är den kommunala vuxenutbildningen och lokalerna finns på Farmarstigen 11 i Tyresö! 

 

EkonomiserviceVecka 21: Ekonomiservice Tyresö kommun. Hej! Här är vi som arbetar på ekonomiservice på Tyresö kommun. Den här veckan kommer vi att ta hand om instagramkontot och ta chansen att visa er vad vi jobbar med på dagarna. Följ med in i en värld full av kundfakturor, leverantörsfakturor, samordnad varudistribution och redovisning!

 

KultursamordnareVecka 20: Medeltidsdagarna 2017. Salve! Vi heter Anna-Karin Lejdal och Moa Keskikangas och är kultursamordnare på Tyresö kommun. Ni ska få följa vårt arbete med Tyresö Medeltidsdagar som går av stapeln vid Lilla Tyresö 20-21 maj. Välkomna!

 

GKTVecka 19: Gymnastikklubben Trollbäcken. Hej och välkomna till gymnastikhallen! Den här veckan är det vi i Gymnastikklubben Trollbäcken som har hand om detta instagramkonto! Vi kommer dela med oss av vår verksamhet, allt ifrån våra träningsgrupper till tävlingsgrupper & vår egen tävling som vi arrangerar under helgen.  Hoppas att ni vill följa oss hela veckan! / Gymnastikklubben Trollbäcken 

Lovisa InstagramstafettVecka 18: Lovisa Lagerström Lantz Lovisa. Hej! Den här veckan får ni hänga på mig och se Tyresö genom min kamera. Jag heter Lovisa och är sen 13 år bosatt i strand. Jag tänker att veckan får spegla det jag gillar bäst med Tyresö; skog och vatten och föreningsliv. Och en och annan brygga. Häng på! #jagärtyresö 

 

SkrapplockarVecka 17: Skräp-plockarveckan. "Vi håller rent" är Håll Sverige rents skräpplockarprojekt för skolor och förskolor. Välkommen att under denna vecka följa några av de 5 263 elever och förskolebarn som ska delta i år. Det är tionde året i rad som Tyresö deltar och intresset bara ökar. Häng med! #viärtyresö

PromenadfestivalVecka 16: Tyresö promenadfestival. Nu är Tyresös promenadfestival igång! Festivalen pågår 17-30 april och innehåller 30 promenader med olika inriktningar. Programmet hittar du på www.tyreso.se/promenadfestival. Varmt välkomna!

 

Trollbäckens förskolorVecka 15: Trollbäckens förskolor. Vi består utav förskolorna Fornudden och Sofieberg. Den här veckan har vi fått äran att visa upp vad som händer hos oss under vecka 15.

 


Christer KauppinenVecka 14: Tyresöbon Christer "Crippa" Kauppinen. Hej! Den här veckan ska jag försöka visa upp mitt Tyresö för er. Det kan komma att bli både gammalt och nytt, privat och glimtar från mitt fantastiska jobb som förskollärare. 

 


SeniornetVecka 13: SeniorNet Tyresö. Denna vecka är det vi - Eva Blommegård och Carl-Olof Strand - som ansvarar för kommunens Instagramkonto. Vi kommer att spegla verksamheten i vår förening - SeniorNet Tyresö och Get-online-week som pågår hela denna vecka.

 

Philip BackmanVecka 12: Philip BackmanHej! Jag heter Philip Backman och är 19 år och är uppvuxen i Tyresö. Jag gick fotoinriktning på gymnasiet och den här veckan ska ni få se mina bilder av Tyresö. #jagärtyresö #upptäcktyresöKulturoidrottsgalaVecka 11: Kultur- och idrottsgalan. Följ med oss i arbetet med Tyresös Kultur- och idrottsgala. Den festliga galakvällen för kommunens föreningar går av stapeln den 17 mars med prisutdelningar, underhållning och dans. #viärtyresö

 

 

Öppna förskolanVecka 10: Öppna förskolan. Välkomna till öppna förskolan i Tyresö kommun, en träffpunkt för barn och deras föräldrar, ni ska få följa vår verksamhet en vecka. #upptäcktyresö

 

 

BrännpunktenVecka 9: Brännpunkten. Den här sportlovsveckan kommer ni att få följa oss på Brännpunkten.
Vårt profilfritids, några av våra kvällsaktiviteter och veckans höjdpunkt GLADIATORERNA i Bollmorahallen.

 

 

Karl fotograferarVecka 8: Stadsbyggnadsförvaltningen. Under vecka 8 är det vi på stadsbyggnadsförvaltningen som ska förgylla ditt instagramflöde. Vi tar dig med på en resa genom Tyresös stadsbyggnadshistoria de senaste 100 åren. Vi som instagrammar är Karl Schriver-Abeln (som poserar på bilden) och Maria Harvig, båda kommunikatörer på förvaltningen. Kan du ser var bilden är tagen?
#upptäcktyresö

Trollängens äldreboendeVecka 7: Trollängens äldreboende. Hej! Denna vecka får ni chansen att följa Trollängens äldreboende. Här hos oss bor det 57 boenden som får vård och omsorg av sjuksköterskor, arbetsterapeut, fysioterapeut, äldrepedagog samt undersköterskor. Vi är så glada att ni ska få följa oss under en vecka. #viärtyresö #upptäcktyresö

Kumla skolaVecka 6: Kumla skola. Välkomna att följa verksamheten på Kumla skola den här veckan. #viärtyresö

 

 


 KommunpolisVecka 5: Therese, kommunpolis. Hej! Den här veckan är det jag som fått äran att sköta instagramkontot. Vem är jag? Jag heter Therese och är kommunpolis i Tyresö. Jag kommer att visa hur en vecka kan se ut för mig i bilder. Hoppas att ni kommer att gilla det ni kommer att få se!/Therese

 

Rodrigo FundeborgVecka 4: Rodrigo Fundeborg. Hej, den här veckan får ni följa mig, Rodrigo Fundeborg. Jag har bott i underbara Tyresö kommun i över 20 år nu och denna vecka så ska ni få se det som jag älskar mest med kommunen! Skogsmulle som man är 😉

 

BibliotekVecka 3: Tyresö bibliotek. Hej! Den här veckan får ni följa med oss på Tyresö bibliotek. Kul att få visa allt som händer på våra tre bibliotek. Mycket mer än bara böcker! Fast väldigt mycket böcker såklart. Trevlig måndag! #tyresö 📚

 

 

FriskisoSvettisVecka 2: Friskis&Svettis i Tyresö. Den här veckan får du hänga med Friskis&Svettis Tyresö! Här ser du ungefär 120 av våra 200 ideella funkisar som kickade igång träningsvåren igår! 

 

 

ST-cupVecka 52 och vecka 1: Tyresö FF:s ST-cupen. Nu startar 36:e upplagan av Tyresö FF:s ST Cupen när den första av nästan 1500 matcher blåstes igång. Turneringen, den största inomhusturneringen i världen för barn- och ungdomar, spelas i Tyresöhallen, Strandhallen och Slottshallen mellan 27-30 december och 2-8 januari med matcher i princip hela dagarna. Kom och titta! www.stcupen.tyresoff.se #tyresöff #stcupen #välkommenfotbollsförälder #viärtyresö

Förskolan SkrindanVecka 51: Förskoleenheten Hanviken/KumlaVälkomna att hänga med förskolorna Kumla och Skrindan så här veckan innan jul. Här kommer ni att få se vad vår verksamhet bjuder på. Vi jobbar utifrån det kompetenta och det självständiga barnet där pedagogerna är medforskare. Välkomna önskar Josefine Svensson, förskolechef och alla pedagoger.
#viärtyresö #tyresö #kumlaförskola

Tekniska kontoretVecka 50: Tekniska kontoret. Hej! Denna vecka kan du följa delar av Tekniska kontoret i vårt arbete. Vi kommer guida dig i verksamheterna vatten och avlopp, gator och parker, trafik, viltvård samt Alby friluftsgård och naturreservat. Häng med! #viärtyresö

 

Maxi SvenssonVecka 49:Maxi Svensson, konstnär. Hej! Jag heter Maxi Svensson och är 11 år. Jag gillar att måla och den här veckan får ni följa mig. Just nu målar jag mycket inför min utställning på Lars Lerins Sandgrund i mars 2017. Kolla här: www.sandgrund.org #tyresö #sandgrund #maxikonst

 

Karin HasslerVecka 48: Karin Hassler, kommunikationschef. Hej! Jag heter Karin Hassler och denna vecka får jag låna detta konto för att berätta om min arbetsvardag som kommunikationschef. Idag på förmiddagen hade jag medarbetarsamtal med en av de mycket engagerade och kompetenta kommunikatörerna. #högaambitioner #kuljobb #viärtyresö

MonikaLarsson och Helena TVecka 47: Barn- och utbildningsförvaltningens kontor. Hej! Vi på förvaltningskontoret jobbar främst med att se till att våra förskolor och skolor har bästa möjliga förutsättningar för att ge barn och elever i #tyresö en trygg, lustfylld och lärorik utbildning. Denna vecka får ni hänga med bakom kulisserna på kontoret - vad gör vi egentligen hela dagarna?

InstagramkulturihostmorkretVecka 45 och 46: Kultur i höstmörkret. På lördag börjar Kultur i höstmörkret, en vecka full av upplevelser. Författarträffar, konst, konserter, film och föredrag. Prova körsång, vävning eller att dansa dancehall. Kolla på Tyreso.se/kulturihostmorkret! #upptäcktyresö #höstmörker

 

KulturskolanVecka 44: Höstlov på kulturskolan. Denna vecka får du följa höstlovsaktiviteterna på Kvarnhjulet! #tyresokommun #höstlovtyresö #höstlovskul #jagärtyresö #upptäcktyresö

 

 

Gunilla BergVecka 43: Näringslivsdagen Hej! Jag heter Gunilla Berg och är näringslivschef i Tyresö. Den här arbetsveckan är extra kul, för på fredag är det näringslivsdag med företagarmässa, rekryteringsmässa, utmärkelser och galakväll i samarbete med Företagarna, Tyresö. Följ med!


Tyresö gymnasiumVecka 42: Tyresö gymnasium Välkommen till en vecka med Tyresö gymnasium. I helgen är det gymnasiemässa. Följ oss under veckan och få reda mer om hur det är att plugga här.

 

 

RenhållningsavdelningenVecka 41: Tyresö kommuns renhållning Hej! Det är vi som är renhållningen och vi ser till att ditt hushålls-, mat-, grov-, el-, trädgårds-, slam- och fettavfall samt latrin och farliga avfall samlas in och behandlas på ett så miljömässigt bra sätt som möjligt. Följ oss denna vecka för att veta mer om avfallshanteringen i Tyresö!

 

E-medborgarvecka 2006Vecka 40: E-medborgarveckan Hej! E-medborgarveckan är i full gång på torget i centrum. Rolf var en av de första att besöka oss. Välkommen du också, med frågor, synpunkter och förslag. #tyresö #e-medborgarveckan #tyresö-kommun #jagärtyresö #digidel

 

TyresösimsällskapVecka 39: Tyresö simsällskap Hej och välkomna ner i poolen! Denna vecka är det Tyresös alldeles egna simklubb, Tyresö Simsällskap, som kommer att visa sin bild av Tyresö. Vi är en 27-årig klubb med drygt 500 aktiva i en verksamhet för alla åldrar och mål! Under veckan kommer ni att få en inblick i alla delar av vår verksamhet; simskola, teknikskola, tävlingsgrupper och motionsgrupper.


Rotvik förskola

Vecka 38: Cassiopeja och Rotvik förskolor. Välkomna till vecka 38 med oss på förskolorna Cassiopeja och Rotvik! Vi arbetar med barns självständighet och nyfikenhet och är själva medforskare i det barnen undersöker på förskolan. Mycket mer kommer ni få ta del av under veckan.

 

Lina Löfström

Vecka 37: Lina Löfström Baker. Jag heter Lina Löfström Baker och ska hålla kommunens insta denna vecka. Jag är konstnär och fotograf (inte alltid i den ordningen) och bor på Tyresö Brevik med min familj nära Trinntorp, i ett 'fritidshus' från 55. 

 

Vecka 36: Fornuddens och Sofiebergs skolor. Denna vecka är det vi på Trollbäckens skolor - Sofiebergsskolan och Fornuddens skola som fått förmånen att låna Tyresö kommuns Instagramkonto. Vi visar bilder från olika delar av vår fina verksamhet - under skoltid och under fritidstid.

 

InstagramTyresöfestival

Vecka 35: Tyresöfestivalen. Denna vecka följer vi förberedelserna inför Tyresöfestivalen, Tyresös stora folkfest som i år hålls den 3 september! Läs mer på tyreso.se/tyresofestivalen

 

 

Översiktsplan

Vecka 34: Tyresö kommuns översiktsplan
Tyresö kommuns översiktsplan tar över rodret för kommunens Instagramkonto igen. Denna gång med bilder och information om förslaget om hur Tyresö ska växa fram till år 2035. Tyck till och Tyck om om Tyresö nu när granskningsförslaget har skickats ut till alla hushåll.


Hanvikens SK

Vecka 33: Hanvikens SK
Vecka 33 blir det fotboll för hela slanten på Tyresö kommuns Instagram. Hanvikens SK har fotbollscamp hela veckan och på lördagen arrangerar Hanvikens SK och Tyresö FF ”Fotbollens dag 2016” på Tyresövallen och Trollbäckens IP.

 

Maria Nelander

Vecka 32: Maria Nelander

Jag heter Maria Nelander och bor i fantastiska Öringe i Tyresö, är Tyresöbo sedan 2002. Jag fotograferar mycket i närheten av vatten och under veckan kommer ni att få hänga med mig till flera av mina favoritplatser i Tyresö. Havet är min favorit men då vi även har fina insjöar så tar vi även en tur till någon eller några sjöar. Häng med mig runt om i vår vackra kommun!

Tyresögymnastiken Vecka 31: Tyresögymnastiken. Hej, denna vecka ska ni få följa oss i Tyresögymnastiken och hänga med på vårt årliga gymnastikläger i Dalhallen, just nu är det kvällsutmaningar och korvgrillning som står på schemat.

 

ÖP Emma

Vecka 30: Tyresö kommuns översiktsplan. Vecka 30 kommer du att få reda på mer om Tyresö kommuns framtidsplaner. Hur Tyresö kommun ska utvecklas fram till 2035. Just nu pågår granskning av ett utvecklat förslag och du kan vara med och påverka.

 

Vecka 28-29: Stafetten har semester

Fritidsgårdar Vecka 27: Tyresö fritidsgårdar. Häng med Tyresö fritidsgårdar på olika aktiviteter i sommar. Denna vecka visar vi hur kul du kan ha det hos oss!

 

 

Kommunarkivet

Vecka 26: Kommunarkivet. Vad gömmer sig i Tyresö kommuns arkiv? Här sparas alla kommunens handlingar. Under veckan kommer arkivarierna Cecilia Lundin och Helene Boman att avslöja några av arkivets hemligheter : ) 

 

 

David uddbybonde

Vecka 25: Uddbybonden David Neveling. Den här veckan får ni följa mig, David Neveling, och vårt arbete på Uddby gård, Tyresös jordbruk i Alby naturreservat. Häng med till landet i stan! #jagärtyresö

 

 

Sanna Hagström

Vecka 24: Sanna Hagström. Jag heter Sanna Hagström och är en entusiastisk amatörfotograf. Jag fotar mycket natur, landskap och trädgård. Jag gillar även streetphoto och jagar även vänner o släkt med min kamera. Ett nytt intresse är att fota på natten och fånga till exempel norrsken. Jag och min familj har bott i Tyresö i Öringe i över 20 år. Jag jobbar med eHälsa och IT på Sös. Under den här veckan kommer jag ta med er till några av mina favoritställen i vackra Tyresö.

Fårdala skola

Vecka 23: Fårdala skola. Den här veckan följer ni Fårdala skola. Vi är en F-6 skola fylld med fantastiska elever och pedagoger. 


 

Tyresö gymnasium

Vecka 22: Tyresö gymnasium. Tyresö gymnasium tar den här veckan över stafettpinnen. På fredag är det dags för studenten och under veckan får vi följa olika utbildningar och få reda på mer om vad som händer och sker på kommunens gymnasium.

 

 

Säkerhetsenheten

Vecka 21: Säkerhetsenheten. Sist ut i maj får ni följa oss på säkerhetsenheten - Maj Ingels Fagerlund som är säkerhetschef och Malin Johnsson som är brottsförebyggare. Vi kommer att ge er inblick i vår värld med medborgardialog i Tyresö Centrum, spännande möten och lanseringen av vår nya e-tjänst!

 

Tyresö medeltidsdagar

Vecka 20: Tyresö medeltidsdagar. Tyresö kulturenhet arrangerar varje år Tyresö medeltidsdagar. I år är dessa den 21 och 22 maj och denna vecka får vi följa förberedelserna och även hela helgens festligheter och spektakel. 

 

 

Tyresö ryttarförening

Vecka 19: Tyresö ryttarförening. Tyresö Ryttarförening är ridskolan i kommunen som vänder sig till hela familjen. Vårt engagemang för barn och ungdomar är stort och av våra 650 ridande varje vecka är 80 % barn och ungdomar under 20 år! Tillsammans med hästar och ponnyer utbildar vi ryttare och framtidens ledare i en fantastisk miljö på Fårdala gård – Varje dag!

 

Elin Waltersson

Vecka 18: Elin Waltersson, gastronomisk chef. Tyresö kommuns gastronomisk chef, Elin Waltersson, kommer att under veckan att ge ett smakprov på måltiderna som serveras i kommunen. Elin är anställd sedan årsskiftet och har som uppdrag att ta fram en ny måltidsorganisation för alla kök inom förskola, skola och gymnasium i Tyresö kommun.

 

Najkit

Vecka 17: Teaterföreningen Najkit. Teaterföreningen Najkit satte upp sin allra första föreställning år 2013 och har sedan . dess spelat för tusentals skolbarn och Tyresöbor. Under denna vecka kommer vi gå bakom kulisserna och få följa dem genom rep, riggning, sketcher, föreställningar och mycket mer! 

 

Tobias blom

Vecka 16: Tobbe Trollkarl. Först ut som veckans instagrammare är Tyresöbon Tobias Blom, 40 år. Tobias är mera känd som Tobbe Trollkarl och är en populär programledare och underhållare som ska ge stafettkontot en magisk start. Hela veckan den 18 april till 24 april kommer han att ge sin bild av Tyresö kommun.

 

 

 

Vill du också använda Instagram-kontot? 
Vad roligt i så fall! Det är enkelt att anmäla ditt intresse. Mejla info@tyreso.se tillsammans med en kort beskrivning av dig själv samt ditt användarnamn på Instagram. Vi återkommer inom kort med besked.

 

 Publicerad av: annika.roed@tyreso.se

Senast uppdaterad: 2017-12-11

Högermeny