Tyck till om tyreso.se
Till tyreso.se

Snilleblixtar 2014

Förskolan Speldosan vann 2014 ett pris i kategorin: Bästa koncept, på Tekniska museets Snilleblixtar.

Motivering:
Skolan har på ett imponerande sätt arbetat med hela människan där samarbete varit i fokus. Pedagogernas vilja att stärka barnens självkänsla och självförtroende samt kreativitet är fantastiskt och det har verkligen gett resultat.

Vi har arbetat utifrån en bok om Lilleving. En fågel som inte kan flyga. Han får hjälp av uppfinnargrodan som hjälper honom att bygga en linbana i skogen där han sedan får möjlighet att flyga där han vill. En bok om allas lika värde. Vi är olika men lika bra, empati men även stor kreativitet och uppfinnings-rikedom. Det handlar också om vilja, att inte ge upp utan göra det bästa utifrån sina förutsättningar.

Vi har jobbat tillsammans på olika sätt i projektet där barnens idéer fått utrymme. Barnen har även fått med sig en bokpåse hem med Boken, Lilleving, Uppfinnargrodan, måttband och en bok där de fått berätta om äventyr hemma hos respektive barn. Föräldrar blir på detta sätt involverade och det blev en del smarta uppfinningar och roliga upptåg som de fick vara med om. Barnen har sedan fått hålla egna samlingar för sina kompisar som intresserat fått ta del av upplevelserna. Det stärker barnens självkänsla och självförtroende.

Boken Lilleving


Publicerad av: kiki.svartgren@tyreso.se

Senast uppdaterad: 2016-05-26

Högermeny