Tyck till om tyreso.se
Till tyreso.se

Måltider & matsedel

Slottsvillan har en egen kock som heter Zoran. Han lagar all vår mat och följer kommunens basmatsedel, vilket innebär att vi äter liknande maträtter som skolan. Vid högtider tex. jul, påsk och midsommar firar vi med traditionell mat. Så här kan en dag på Slottsvillan se ut:

 

Frukost: serveras kl. 7:15 på Draken. Vi äter gröt eller yoghurt, smörgås och pålägg.

Frukt: alla barn får frukt på förmiddagen.

Lunch: serveras kl. 11:00. Vi blir serverade en varmrätt, grönsaker och mjölk eller vatten.

Mellanmål: serveras kl. 14:00. Vi får mjölk, filmjölk eller smoothie, smörgås och pålägg.

Frukt: serveras till de barn som är kvar på förskolan efter 16:45.

 

Matallergi och specialkost

Om ert barn har någon form av matallergi eller specialkost, prata med Zoran eller någon av oss på avdelningen.

Rutiner för Specialkost i förskolan 

Blanket för specialkost




 





Publicerad av: Pernilla Karlsson

Senast uppdaterad: 2017-11-23

Högermeny

Matsedel för Slottsvillan

Matsedel för Slottsvillan

Matsedel för Slottvillan

Vecka 2

Måndag: Potatisbullar med bacon och lingonsylt.

Tisdag: Fiskburgare med sauce verte och kokt potatis.

Onsdag: Pastagratäng med kalkon.

Torsdag: Tomatsoppa med bröd och pålägg.

Fredag: Nöttköttgryta med ris.

Vecka 3

Måndag: Korv och potatismos

Tisdag: Sprödbakad sej med kall sås och potatis.

Onsdag: Köttfärslåda.

Torsdag: Morotssoppa med bröd och pålägg.

Fredag: Kyckling med ris och currysås

Vecka 4

Måndag: Köttbullar med makaroner

Tisdag: Fiskgryta, aioli och potatis

Onsdag: Kyckling i ugn med ris och gräslöksås

Torsdag: Köttfärssoppa med mjukt bröd och pålägg

Fredag: Gratinerad kassler med potatis

Vecka 5

Måndag: Pasta Bolognese, ketchup

Tisdag: Stekt laxfilé, kall örtsås och kokt potatis

Onsdag: Pannbiff, gräddsås och kokt potatis

Torsdag: Svampsoppa med mjukt bröd och pålägg

Fredag: Gratinerad kyckling med kokt potatis

Vecka 6

Måndag: Pasta Carbonara

Tisdag: Panerad fiskfilé med kaviarsås och kokt potatis

Onsdag: Stekt kyckling med ris och fetaostkräm

Torsdag: Broccolisoppa med hembakat bröd och pålägg

Fredag: Köttfärslimpa med gräddsås, potatis och lingonsylt

Vecka 7

Måndag: Korvstroganoff med ris

Tisdag: Sprödbakad torsk med vitlökskräm och potatis

Onsdag: Indisk kycklinggryta med grönsaksris

Torsdag: Blomkålssoppa med bröd och pålägg

Fredag: Kalops med rödbetor och kokt potatis

 

 

Med reservation för ändringar.
Varje dag serveras det grönsaker till lunchen.