Tyck till om tyreso.se
Till tyreso.se

Måltider & matsedel

Slottsvillan har en egen kock som heter Mikael. Han lagar all vår mat och följer kommunens basmatsedel, vilket innebär att vi äter liknande maträtter som skolan. Vid högtider tex. jul, påsk och midsommar firar vi med traditionell mat. Så här kan en dag på Slottsvillan se ut:

 

Frukost: serveras kl. 7:15 på Draken. Vi äter gröt eller yoghurt, smörgås och pålägg.

Frukt: alla barn får frukt på förmiddagen.

Lunch: serveras kl. 11:30. Vi blir serverade en varmrätt, grönsaker och mjölk eller vatten.

Mellanmål: serveras kl. 14:00. Vi får mjölk, filmjölk eller smoothie, smörgås och pålägg.

Frukt: serveras till de barn som är kvar på förskolan efter 16:45.

 

Matallergi och specialkost

Om ert barn har någon form av matallergi eller specialkost, prata med Mikael eller någon av oss på avdelningen.

Rutiner för Specialkost i förskolan 

Blanket för specialkost




 





Publicerad av: Pernilla Karlsson

Senast uppdaterad: 2016-08-16

Högermeny

Matsedel för Slottsvillan

Matsedel för Slottsvillan

Matsedel för Slottvillan

Vecka 42

Måndag: Falukorv med potatismos.

Tisdag: Panerad fisk med potatis och sås.

Onsdag: Pastagratäng al Forno.

Torsdag: Tomatsoppa med bröd och pålägg.

Fredag: Oxjärpar med potatis och brunsås.

Vecka 43

Måndag: Potatisbullar med keso och lingonsylt.

Tisdag: Fiskgratäng med kokt potatis.

Onsdag: Pasta Carbonara.

Torsdag: Morotssoppa med bröd och pålägg.

Fredag: Kycklingklubba med potatis och currysås.

Vecka 44

Måndag: Tomat- och ostgratinerad falukorv med potatismos.

Tisdag: Fiskburgare med kokt potatis och kall sås

Onsdag: Köttfärssås med grön spagetti.

Torsdag: Ost- och broccolisoppa med bröd och pålägg.

Fredag: Ungersk gulasch med ris.

Vecka 45

Måndag: Kokt korv med pepparrotsås och korv

Tisdag: Panerad fisk med remouladsås och potatis

Onsdag: Fransk kycklinggryta med ris.

Torsdag: Tomatsoppa med bröd och pålägg

Fredag: Köttbullar med stuvade makaroner

Vecka 46

Måndag: Chicken nuggets med ris och currysås.

Tisdag: Sprödbakad sej med örtsås och potatis.

Onsdag: Korv stroganoff på nötkorv och ris.

Torsdag: Krämig potatis- och purjolökssoppa, bröd och pålägg.

Fredag: Lasagne al forno

Vecka 47

Måndag: Korvgryta med ris.

Tisdag: Fiskgratäng med dill och och kokt potatis.

Onsdag: Kalops med rödbetor och potatis.

Torsdag: Krämig grönsakssoppa med bröd och pålägg.

Fredag: Tomatbräserad kycklingfilé med basmatiris.

Med reservation för ändringar.
Varje dag serveras det grönsaker till lunchen.